nga AgroWeb më 3 nëntor 2015

Rruga e vështirë e formalizimit të Bujqësisë

Të jetosh në varfëri të thellë duke luftuar çdo ditë për të mbijetuar me pak ose aspak shpresë se jeta mund të jetë më e mirë: kjo është ekzistenca e punëtorëve joformalë. Ata janë zakonisht fermerët e vegjël, shitësit në rrugë, rrogëtarët që punojnë n&...

nga AgroWeb më 14 gusht 2015

Rritja e inflacionit, ndikimi në ekonominë shqiptare

Makthi më i madh për çdo guvernator, është kur xhindi i inflacionit iu del nga shishja dhe se bindin dot të futet sërish brenda, po aq shpejt sa dhe doli. Opsioni që ndjekin Bankat Qëndrore në politikat e tyre monetare për rritje të inflacionit, në mënyrë që t’i japin një shtysë rritjes ekonomike, ...

nga AgroWeb më 9 qershor 2015

Bujqësia – Rikthimi në Modë

Qumësht, djathë apo dhe perime të freskëta, e kush nuk i do. Të punojnë për prodhimin e tyre? Shumica e shohin si një punë të rëndomtë. Por më shumë se një punë, bujqësia ofron mundësi të shumta zhvillimi dhe përfitimi. Në mbarë botën, bujqësia ka sot një problem të ...

nga AgroWeb më 26 qershor 2015

Mikrofinancimi - Zgjidhje për Fermerët

Procedura të thjeshta dhe të shpejta aplikimi, kohë e shkurtër e procesimit dhe aprovimit të kredisë si dhe kushte më fleksibël për segmentin e klientëve me të ardhura jo shumë të mëdha. Hyrje në Mikrofinancë. Burimi kryesor i financimit, veçanërisht për një sektor në rritje të ekonomis...

nga AgroWeb më 2 tetor 2014

Vetëm 7% e fermave në Shqipëri drejtohen nga gratë

Bujqësia në Shqipëri dominohet nga burrat. Në fakt në fermat familjare janë gratë që luajnë rol të rëndësishëm, duke kryer pjesën më të madhe të punës në fshat. Një raporti i fundit i Kombeve të Bashkuara (UN Women) në bashkëpunim me Ministrinë e Mirëqenies Sociale për ...

nga AgroWeb më 5 shtator 2014

Shkalla e Shpresës

  Vaji i ullirit është çelësi i një gatimi të shijshëm, për Shpresa Shkallën është shumë më tepër se kaq. Për Shpresën, vaji i ullirit është çelësi i suksesit të biznesit, kompanisë së saj të prodhimit të vajit. Produkti i SHKALLA SH, kompanisë që ajo ...