Efekti Serrë

Efekti serrë natyral ështe thelbësor për mbijetesën e njerëzve në Tokë. Aktiviteti i njeriut, kryesisht nga djegia e karburanteve dhe shpyllëzimi, kanë intensifikuar efektin serrë natyral duke shkaktuar ngrohjen globale. Një pjesë e energjisë nga dielli është e bllokuar brenda atmosferës tonë, duke u reflektuar në drejtim të hapësirës. Ky proces i natyrshëm quhet efekti serë, pasi atmosfera vepron si mure xhami e një sere, e cila lejon rrezet e diellit që të hyjnë, por e mban nxehtësinë brenda. Gazet të cilat e bëjnë këtë të ndodhë ("gazrat serrë") janë kryesisht avujt e ujit dhe dioksidi i karbonit. Për shkak se njerëzit lëshojnë më shumë dioksid karboni dhe gazra të tjerë serë në atmosferë, efekti serrë bëhet më i fortë. Kjo bën që klima e tokës të ndryshojë në mënyrë të panatyrshme.  

Fatet e botës vendosen në Paris

nga AgroWeb më 17 nëntor 2015

Fatet e botës vendosen në Paris

Ndërsa Franca është në zi dhe ende nën shok e tronditur nga sulmet terroriste, jetët e biliona njerëzve në shekujt e ardhshëm janë në pikëpyetje. Liderët botërorë dhe negociues të shumtë pritet të takohen në Konferencën e Kombeve të Bashkuara për Ndryshimet Klimatike në Paris në ...

Revolucioni që Shpëton Njerëzimin

nga AgroWeb më 16 dhjetor 2015

Revolucioni që Shpëton Njerëzimin

Ndodhi rreth viteve 1760 dhe 1850. Revolucioni Industrial. Përfshiu kalimin nga metodat e punës me dorë në mekanizim. Përfshiu gjithashtu ndryshimin nga djegia e drurëve dhe karburanteve te qymyri. U cilësua - Një pikë e rëndësishme kthese në histori. Dhjetor 2015, Paris; rreth 200 kombe arrijnë një Marrëveshje për ...