nga AgroWeb më 19 maj 2016

250 Milion Euro për 7 vende të Ballkanit përmes ProCredit

Përveç historisë së përbashkët, ka një sektor madhor ku vendet e Ballkanit flasin të njëjtën gjuhë; bujqësia. Bujqësia është një nga sektorët më të rëndësishëm për ekonominë, por veçanërisht për punësimin në Ballkan. Ky sektor ka një kontribut ...

nga AgroWeb më 20 shtator 2016

Thirrje për Aplikim për Grante e Trajnime për OJF-të e Ballkanit Perëndimor

Hapet thirrja për aplikim me 'concept note' për grante e trajnime për OJF-të nga Republika e Shqipërisë, në fushën e bujqësisë së qëndrueshme. ORCA (Serbi) në emër të grupit të partnerëve: AKTIV (Kosovë), FLOROZON (Maqedoni), CZIP (Mal i zi) dhe IEP (Shqipëri), ftojnë Organizatat e shoqëris&...

nga AgroWeb më 28 korrik 2016

BERZH- Investime në Ballkan për Integrim Rajonal dhe Evropian

Sa herë flitet për Ballkanin gjithkush i referohet “një rajoni që prodhon më shumë histori sesa konsumon”. Sa herë flitet për BE-në gjithkush i referohet “një bashkimi kombesh që nisi nga bashkëpunimi ekonomik”. Pra ka një formulë magjike bashkëjetese. Është formula që solli paqen edhe...

nga AgroWeb më 30 korrik 2015

Shalqinjtë shqiptarë ëmbëlsojnë botën

“Kush ka ngrënë një thelë shalqi e kupton fare mirë se me çfarë ushqehen ëngjëjt”, shkruan Mark Twain. Duket qartë se shkrimtari i ka pasur pikë të dobët shalqinjtë dhe më të drejtë, sepse është fruti që na fut më shumë në ngasje në ditët e nxehta me ëmb&...