nga AgroWeb më 14 prill 2017

Kajota - Vlerat e rralla të perimes dardhë

A keni vënë re në tregjet shqiptare një perime të re që ngjan si një dardhë por ka shijen e kungullit? Kjo perime mban emrin Kajota, por ndryshe njihet edhe si perimja dardhë. Kjo perime është pjesë e familjes botanike që përfshin edhe trangullin dhe kungujt. Bima e kësaj perimeje kërkon një tokë të lag...

nga AgroWeb më 25 nëntor 2016

Dardha - Fruti që Dardanët i falën Botës

Dardha për shqiptarët shpesh përfaqëson hijeshinë dhe në veçanti bukurinë femërore. Këto fruta zënë një vend krejt të veçantë në folklorin shqiptar dhe tregojnë historinë e hershme të kultivimit të tyre në trevat e lashta shqiptare. Fjala “dardhë” sipas gjuhëtar&...

nga AgroWeb më 1 shtator 2016

Kur Vjen Shtatori

Nga shegët me kokrra gjithë lëng që të gëzojnë vetëm me pamjen, tek dardhat e Peshkopisë e Korçës apo kungujt që të sjellin aromën e zjarrit në fshat me amvisat që gatuajnë byrekun me kungull. Shtatori është te dera dhe bashkë me të dhe produktet më të mira të këtij muaji...