nga AgroWeb më 21 gusht 2015

Domatja, tregu i munguar i lë duarbosh fermerët

Janë tre fjalë që bëjnë zemrën e çdo biznesmeni të rrahë fort. Jo, nuk janë ato që mendoni. Fjalët magjike janë “ofertë, kërkesë, çmim”. Për fermerët tek këto tre fjalë rrotullohet e gjithë bota e tyre, ku në skenarin më të keq oferta e lartë me kë...

nga AgroWeb më 10 gusht 2015

Të “thyesh” bllokadën Ruse

“Made in Serbia” për produktet shqiptare? Besojeni ose jo, por për të shkuar në Rusi rruga e frutave dhe e perimeve shqiptare kalon pikërisht përmes Serbisë. Kjo është mënyra që tregëtarët shqiptarë mendojnë si rrugëzgjidhje pas embargos ruse, që pritet të zgjerohet me 7 vende të reja, duke p...

nga AgroWeb më 26 dhjetor 2014

Drejt rinisjes së eksporteve me Rusinë

Trau i doganës ruse, drejt rihapjes për produktet shqiptare. Pas embargos së vendosur në 8 dhjetor nga pala ruse me pretendimin se Shqipëria është përdorur si vend i rremë origjine për importimin e mallrave të Bashkimit Europian, duket se çështja është sqaruar. Agjencia Federale Ruse e Mbikqyrjes Veterinare dhe ...

nga AgroWeb më 5 dhjetor 2014

E vërteta shqiptare për embargon ruse

Rusia ndalon importin e perimeve nga Shqipëria me pretendimin se ato vijnë nga vendet e Bashkimit Evropian, ndërkohë që Rusia që prej gushtit ka bllokuar importin nga këto vende duke vendosur embargo bujqësore. Agjencia Federale Ruse e Mbikqyrjes Veterinare dhe Fitosanitare ka vendosur të ndalojë importimin e perimeve nga Shqipëria nga data 8 ...