nga AgroWeb më 8 qershor 2017

Evropa kërkon mini-shalqinjtë shqiptarë- Ballkani të mëdhenjtë

Shqipëria është ndër kampionët botërore të konsumit për frymë të shalqinjve me 146.93 kg për person. Dhe jo vetëm kaq. Shalqinjtë shqiptarë janë ndër më të kërkuarit në Ballkan por edhe në vendet e BE-së. Sipas të dhënave, vetëm nga Divjaka çdo ditë, rreth 600 ...

nga AgroWeb më 27 tetor 2016

Panik Salmonele tek Vezët Polake - Evropa kërkon Vezë Shqiptare

Kohë të vështira për prodhimet polake në Europë. Pas problemeve me mollët e prodhuara në Poloni që kanë rezultuar me nivele alarmante pesticidesh në një seri vendesh të Bashkimit Europian, vjen një tjetër bllokim. Belgjika dhe Gjermania kanë ngritur alarmin për praninë e salmonelës në vezët e ...

nga AgroWeb më 14 janar 2016

Produktet që e bëjnë Shqipërinë të pasur

Kur anijet ankorohen në portin e Durrësit pas një udhëtimi 7 javor nga Azia, janë të ngarkuara plot e përplot me frigoriferë, mobilje, ushqime e këpucë. Në kthim vetëm 60 përqind e kontenierëve që kalojnë në arterien më të madhe tregëtare në vend janë bosh. Në tregëtinë nd&...

nga AgroWeb më 15 shtator 2015

Një komb, një qëndrim, dy ekonomi?

Shkëmbyen nga një shishe verë si dhuratë kuptimplote protokollare. Ministri i Bujqësisë së Shqipërisë Panariti dhuron një verë nga kantina Kokomani ndërsa Ministri i Bujqësisë së Kosovës, Krasniqi një shishe nga verërat Stone Castle të Rahovecit. Nga më të mirat. Ishte mbyllja e një ...

nga AgroWeb më 4 gusht 2015

Reforma në sigurinë ushqimore, nga retorika në aksion

Bujqësia është shtylla kurrizore e ekonomisë shqiptare, de facto dhe de jure. Statistikisht ajo përbën vetëm 20% të GDP, por ama ka të punësuar rreth gjysmën e popullsisë. Për t’i dhënë bujqësisë atë çka i takon me të drejtë bujqësisë, si një nga kolonat më të...