nga AgroWeb më 18 korrik 2017

Agrobizneset do të përfitojnë fonde të reja të BERZH-it

Fermerët dhe agrobizneset vendase do të përfitojnë fonde nga Programi për Mbështetjen e Agrobiznesit në Shqipëri mbështetur nga BERZH, me qëllim rritjen e aksesit në financime për fermerët vendas dhe agrobizneset. BERZH po ofron një instrument të ndarjes së riskut prej 25 milionë euro, i cili pritet të ...

nga AgroWeb më 5 korrik 2017

Financimi i Fermave Shqiptare - Çelës Për Rritje Ekonomike

Bujqësia shqiptare, për një zhvillim të suksesshëm, duhet të financohet. Financimi i bujqësisë redukton me katër herë më shumë varfërinë, duke gjeneruar rritje ekonomike dhe punësim. Por financimi është çështje e vështirë për bujqësinë. Ky sektor që punëson 50% të...

nga AgroWeb më 21 qershor 2017

Kreditimi i Bujqësisë Shqiptare në Nivelin 1.5 përqind

Banka e Shqipërisë bën të ditur se, kreditimi për bujqësinë mbetet ende në nivele të ulëta duke zënë peshë të papërfillshme në 1,5% të portofolin total të kredisë. Për të nxitur këtë sektor, qeveria shqiptare prezantoi në fillim të këtij viti një instrument të...

nga AgroWeb më 12 prill 2017

16 Milionë dollarë mbështetje për fermerët - Prioritet produktet autoktone

Së shpejti nisin aplikimet për skemat e reja financiare në mbështetje të fermerëve shqiptarë. Në fillim të muajit maj do të nisin aplikimet për fermerët që duan të përfitojnë nga subvencionet kombëtare në bujqësi që këtë vit kapin shifrën e 16 milionë dollarëve. Ministria e...

nga AgroWeb më 8 shkurt 2017

Në Tregun më të Madh Agro në Elbasan - Atje ku Investohet e Ardhmja

500 vende të reja pune. Tregu më i madh Agro Ushqimor në zonë me një vlerë prej 2.2 Milion euro. Standarde nga më të lartat Evropiane. 100 subjekte agrobiznesi që operojnë brenda tregut. Me synimin; 100 përqind të energjisë nga panelet diellore, investim prej 1.9 Milion dollarë amerikanë dhe një qendër grumbullimi...

nga AgroWeb më 13 janar 2017

BERZH dhe Societe Generale Albania marrëveshje për rritjen e aksesit në financime për fermerët

Societe Generale Albania dhe BERZH bashkojnë forcat me qëllim rritjen e aksesit në financime për fermerët vendas dhe agrobizneset, veçanërisht në rajonet më të largëta të vendit. BERZH së bashku me qeverinë shqiptare, një nga sponsorët e programit do të ofrojnë një instrument të ndarjes së ...

nga AgroWeb më 23 shtator 2016

Bujqësia drejt marrjes së fondit europian 71 Milion Euro

Një dritë jeshile për financimin e fermerëve dhe agrobizneseve shqiptare. Qeveria shqiptare ka dorëzuar zyrtarisht pranë Komisionit Europian aplikimin për akreditimin e Strukturës Operative për menaxhimin e grantit prej 71 milionë euro për mbështetjen e bujqësise dhe zhvillimit rural, në kuadër të programit IPARD 2014-...

nga AgroWeb më 28 korrik 2016

BERZH- Investime në Ballkan për Integrim Rajonal dhe Evropian

Sa herë flitet për Ballkanin gjithkush i referohet “një rajoni që prodhon më shumë histori sesa konsumon”. Sa herë flitet për BE-në gjithkush i referohet “një bashkimi kombesh që nisi nga bashkëpunimi ekonomik”. Pra ka një formulë magjike bashkëjetese. Është formula që solli paqen edhe...

nga AgroWeb më 28 qershor 2016

ProCredit Bank ofron treg rajonal për bizneset shqiptare

Sipërmarrjet e mesme dhe të vogla janë jetike për ekonominë e Shqipërisë pasi përfaqësojnë 95% të të gjitha bizneseve në vend, duke punësuar mbi 83% të krahut të punës dhe gjeneruar 75% të Prodhimit të Brendshëm Bruto të vendit. Këto sipërmarrje, SME, përballen me mungesën e...

nga AgroWeb më 24 qershor 2016

Kush do të merret me bujqësi: 22 milionë euro kredi

Bujqësia po kthehet në një trend ekonomik për Shqipërinë. Aq trend, sa të rinjtë kanë nisur ta shohin bujqësinë si varkën e tyre të shpëtimit dhe të zhvillimit. Imazhi i një sektori që të rropat, që nuk të sjell shumë fitim e ku vështirë të bësh karrierë, duket se po ...

nga AgroWeb më 9 tetor 2015

Historia e frutave të akullta fitimprurëse

Është minus 17 gradë celsius. Frymëmarrja rëndohet dhe ajri i ftohtë ta bën të pamundur të mos kollitesh. Nuk jemi në ndonjë majë mali, por vetëm 13 kilometra larg nga qendra e Tiranës dhe nuk është as janar, por fillim tetori. Akulli i hollë kërcet nën këpucë ndërsa aroma e fortë e ...

nga AgroWeb më 29 shtator 2015

BE Injekton Miliona Euro për Bujqësinë Shqiptare

Miliona Euro për fuqizimin e bujqësisë shqiptare. Një marrëveshje prej 71 Milion Euro fonde të BE-së për 2016-2020 u nënshkrua së fundmi në Bruksel në mbështetje të agrobiznesit shqiptar, ndërsa thirrja e parë për aplikim pritet të hapet brenda gjashtë mujorit të parë të 2016-tës, ...

nga AgroWeb më 23 shtator 2015

Intesa Sanpaolo Albania: Inovacioni, Çelësi i suksesit për agrobiznesin

Ora është gati 3 në një pasdite tejet të nxehtë mes shtatori në Tiranë, ndërsa më shoqërojnë mes labirinthe dyersh sigurie deri në zyrën e Drejtorit të Përgjigjshëm Ekzekutiv të Intesa Sanpaolo Bank Albania. Me një shtrëngim duarsh të fortë dhe një buzëqeshje mikpritëse, m&...

nga AgroWeb më 8 shtator 2015

Kriteret për Grante

Gjithkush do të donte fonde për investime të reja por ndoshta mund të kushtojë shtrenjtë? Fermerët shqiptarë të ndodhur mes kësaj dileme që vjen nga nevoja e kuptueshme për grante e financime dhe ngurrimit se mbase e gjithë kjo mund të kushtojë, së paku shumë kohë, i çon ata shpesh në perceptimin ...

nga AgroWeb më 15 maj 2015

Teknologji Moderne për Rritjen e Prodhimit

Skena e fermerit të kohës së shkuar që lëron tokën me parmendë, ndërkohë që i shkon djersa çurg nuk duket aspak ndjellëse, madje as në rast kur e shohim në rehatinë e shtëpisë aty nga kolltuku në ndonjë film apo dokumentar bardhë e zi. Ndoshta kjo është dhe arsye sepse të rinjtë...