nga AgroWeb më 17 korrik 2017

Glikoja e Shalqinit - Si ta Përgatisni në Shtëpi

Shqipëria është e njohur për glikotë e saj të mrekullueshme me fruta, por edhe me perime si patëllxhani apo edhe domatet, por ajo që pëlqehet veçanërisht, jo vetëm nga shqiptarët, por edhe nga të huajt është reçeli apo glikoja e shalqinit. Glikoja u ofrohet miqve me të hyrë në shtëpi dhe &...

nga AgroWeb më 2 prill 2016

Bota Magjike e Glikosë Shqiptare

“Gliko - Gliko”… Mbaj mend ta kem dëgjuar këtë fjalë për herë të parë dhe kam menduar se tingëllonte si diçka magjike. Kisha kërshëri ta zbuloja, dhe e tillë ishte. Glikonë time të parë e kam provuar teksa ecja përgjatë kalldrëmeve të Mangalemit të bukur të Beratit, ...