nga AgroWeb më 7 korrik 2017

Dhalla, Shije dhe Vlera të Panjohura

Me ardhjen e ditëve të nxehta të verës, njeriu supozohet të pijë tetë deri në nëtë gota ujë në ditë, që të parandalojë dehidratimin. Uji nuk është i vetmi që arrin të shuajë etjen. Çdo komb e çdo qytetërim ka pijen dhe ushqimin karakteristik që shuajnë etjen. N&...

nga AgroWeb më 31 maj 2017

Të këqijat që vijnë nga dehidratimi

Uji është tejet i rëndësishëm për shëndetin tuaj. Nëse jeni vazhdimisht të hidratuar, nivelet e glukozës në gjak do të jenë të ulëta dhe në këtë mënyrë do të menaxhoni më mirë insulinën. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për diabetikët...

nga AgroWeb më 7 korrik 2017

Luftoni Dhimbjet e Mesit Me Këto Ushqime Natyrale

Të paktën 80 përqind e njerëzve e kanë provuar njëherë në jetë dhimbjen e mesit me të gjithë intensitetin e saj. Dhimbja e mesit dhe e shpinës është një shenjë paralajmëruese për anomalitë e shtyllës kurrizore dhe shpesh vjen si pasojë e qëndrimit jo të rregullt të trupit. N&...

nga AgroWeb më 21 korrik 2017

Si të shmangni helmimin nga alkoli

Si të kuptosh simptomat e konsumimit të tepërt të alkolit apo nëse bëhet fjalë për diçka më shumë, pra helmim prej tij? Më poshtë AgroWeb.org ka listuar shenjat (fatkeqësisht jo të mira) të konsumimit të tepërt të alkolit e më pas të helmimit prej tyre. Shenjat e konsumit të tepë...

nga AgroWeb më 26 prill 2017

Të Gjitha të Vërtetat e Ujit të Gazuar

Është sekreti më i njohur nga të gjithë. Uji na bën shumë mirë. Trupi ynë ka nevojë për ujë që të mbijetojë. E vërteta është që njeriu mund të rezistojë më gjatë pa bukë se sa pa ujë. Pa këtë të fundit, trupi ynë do të thahej dhe nuk do të ishte...