nga AgroWeb më 7 dhjetor 2016

Kroacia - Alarm ndërkombëtar ndaj Kikirikëve nga Kina

Lajm i keq nga Kroacia. AgroWeb.org raporton se vendi i afërt me Shqipërinë, përmes autoriteteve të saj të Kontrollit të Cilësisë të Ushqimit ka urdhëruar largimin dhe sekuestrimin e menjëhershëm nga tregjet e saj të një sasie të papërcaktuar të kikirikëve kinezë. Ngarkesat me kikirikë nga ...

nga AgroWeb më 29 nëntor 2016

Perimet Kineze Me Antibiotikë Marrin Logo Evropiane

Organizmat ndërkombëtarë u kanë bërë thirrje prodhuesve të antibiotikëve të bëjnë publike të dhënat mbi furnizimet me antibiotikë që bëjnë në botë dhe kanë kërkuar që këto kompani të vëzhgohen rreptësisht si çdo industri tjetër që ndot ambientin. S&...

nga AgroWeb më 10 nëntor 2016

Mënyrat Si të Dalloni Orizin Plastik nga Kina

Kina mbetet prodhuesi më i madh në botë i orizit. Ky vend arrin të mbledhë mbi 200 milion ton oriz në vit dhe një pjesë e madhe e kësaj sasie eksportohet në mbarë botën. Konsumatorët dhe veçanërisht amvisat kanë të drejtë të alarmohen sipas raporteve më të fundit që hedhin dritë mbi...

nga AgroWeb më 30 shtator 2016

Kina po blen të gjithë gomerët e botës për qëllime mjekësore

Kina ka nisur një mision të ri të padëgjuar më parë! Do të blejë gjithë gomerët e botës dhe t’i vrasë ata. Arsyeja në fakt është e padëgjuar për ne, por kinezët besojnë se bëhet fjalë për “jetë a vdekje.” Lëkura e gomarit përdoret për pë...

nga AgroWeb më 22 shtator 2016

Dita pa makina - A e rrit cilësinë e ajrit?

Sot më 22 shtator Shqipëria i bashkohet, si çdo vit, Ditës Botërore pa Makina. Një sërë shtetesh përreth globit, morrin pjesë në iniciativën e Ditës pa Makina. E organizuar për herë të parë jozyrtarisht në vitin 1994, iniciativa u adoptua nga Komisioni Evropian në vitin 2000. Bogota, kryeqyteti i ...

nga AgroWeb më 7 shtator 2016

Orizi plastik, rreziku më i fundit që vjen nga Kina

Kina është një nga vendet më të mëdha në botë, popullësia në rritje e së cilit është transformuar në një problem të mirëfilltë ekonomik. Burimet ushqimore të këtij vendi janë të pamjaftueshme për të ofruar siguri për popullatën dhe kjo është arsyeja kryesore p...

nga AgroWeb më 28 nëntor 2015

Kur e keqja vjen nga ajri

Iniciativa e kryetarit të Bashkisë Erion Veliaj që të paktën në tre muajt e fundit, nga një ditë e ka lënë qendrën të marrë frymë, sigurisht që është e dobishme për cilësinë e ajrit, por jo zgjidhje. Teksa konsultohemi me shifrat e ndotjes, Agjencia Kombëtare e mjedisit, në raportin e ...

nga AgroWeb më 21 tetor 2015

A është Shqipëria gati për makinat hibride?

Terma të tilla si energji e pastër, makina elektrike dhe emetim zero i gazeve, tingëllojnë pak utopike për shqiptarët që i japin makinave në rrugë me gropa, ku s’ka korsi shpejtësie e ku cilësia e karburantit shpesh lë për të dëshëruar. Në kontekstin shqiptar, makinat hibride duket sikur i përkasin nj&...

nga AgroWeb më 17 tetor 2015

Dita pa Makina - A është Zgjidhje për Ndotjen e Ajrit?

Nesër më datë 18 tetor, Tirana do të organizojë të dytën Ditë Pa Makina të saj. Që prej shtatorit, një sërë qytetesh përreth globit, morën pjesë në iniciativën e Ditës pa Makina. E organizuar për herë të parë jozyrtarisht në vitin 1994, iniciativa u adoptua nga Komisioni ...

nga AgroWeb më 22 qershor 2015

Biznesi i ëmbël shqiptar që po “ngjit” nga Kina në Amerikë

Që një vend të cilësohet si toka e mjaltit, i nevojiten dy gjëra: lule dhe bletë. Por për ta bërë fitimprurës duhet vetëm një: matematikë. Sepse pavarësisht sa strategë mund të tregohemi në teori, në fund janë numrat ato që tregojnë nëse kemi kapur fundin apo po arrijmë majën. ...