nga AgroWeb më 22 nëntor 2016

AGIS sistemi inovativ për rritjen e financimit dhe punësimit në sektorin agro

Një sistem unik, i domosdoshëm, inovativ i ardhur në momentin e duhur për rritjen e bizneseve agro, por jo vetëm. Është pritur me shumë interes sistemi më i ri AGIS, burimi më i besueshëm e më gjithëpërfshirës i statistikave dhe të dhënave bujqësore në Shqipëri. Platforma inovative dhe profesionale...

nga AgroWeb më 26 tetor 2016

Parlamenti Voton Ligjin për Prodhimin Bio

Është diskutuar në komisionet parlamentare dhe pritet të miratohet në parlament, ligji i shumëpritur për prodhimin biologjik (bio) në përputhje me legjislacionin e Bashkimit Evropian. Shumë prej nesh mund të mendojnë së produktet bio janë thjesht produkte natyrale, të rritura në ferma dhe pa ndërhyrje kimike. Kjo...

nga AgroWeb më 9 shtator 2016

Shqipëria me Ligj Evropian për Produktet BIO - Si do t‘i dalloni

A është Bio? A ke përdorur pesticide? Se mos është OMGJ?! S’po dimë më ç’po hamë! Për të githë shqiptarët skeptikë që nuk u besojnë betimeve të rrufeshme të tregëtarëve se ajo që po shesin është BIO, AgroWeb ju njofton se së shpejti në parlament do të ...

nga AgroWeb më 20 nëntor 2015

Problemi i pronës, tkurr investimet

Nuk ndodh shpesh që të dëgjosh fjalët Shqipëri dhe parajsë në të njëjtën fjali, por është një fakt që për investitorët e huaj dhe blerësit e pronave vendi ynë shihet si një oaz për zhvillimin e pronës. Por vetëm se ka një kleçkë dhe telashet në parajsën tonë...

nga AgroWeb më 8 shkurt 2016

Karbohidratet, arsyeja pse jemi inteligjentë

    A e keni pyetur ndonjëherë veten se pse truri ynë është kaq inteligjent. Po, do të thoni ju, e kam në gen. Po, e vërtetë, por është dhe nga karbohidratet që konsumojmë. Një studim i ri ka treguar se karbohidratet janë arsyeja që qëndron pas zgjuarsisë tonë duke bërë që ...

nga AgroWeb më 28 prill 2015

Bujqësi - të ndërtosh sipas rregullave të reja

Hyn në fuqi vendimi i ri, i cili i hap rrugë ndërtimit të objekteve mbështetëse të aktiviteteve bujqësore. Çfarë ndikimi do të kenë këto rregulla të reja në sektorin bujqësor dhe në uljen e kalbjes dhe prishjes së produkteve? Makthi më i madh në ëndrrat e çdo fermeri është q...