nga AgroWeb më 19 qershor 2017

Kombinimet ideale të mashurkave të verdha

Me rritjen e temperaturave, mashurkat e verdha nisin të mbipopullojnë tezgat e fshatarëve. Ato janë një ushqim fantastik dhe i pasur në vlera ushqimore. Një racion me mashurka të verdha përmban 31 kalori dhe një sërë ushqyesish të dobishëm për shëndetin. Karbohidrate dhe proteina Pjesa më e madhe e kalorive t&...

nga AgroWeb më 21 dhjetor 2016

Mashurkat e Freskëta - Dhurata e Fundvitit

Mashurkat janë një prej perimeve të gjelbra më të shëndetshme për njeriun. Tokat më pjellore të Shqipërisë me mashurka janë ato të Divjakës, por kjo perime gjithshtu kultivohet gjerësisht edhe në të gjithë zonën e Lushnjës dhe të Fierit, por edhe në Përmet, Tiranë, Elbasan dhe ...

nga AgroWeb më 4 gusht 2017

Momenti më i gjelbër i mashurkave shqiptare

Mashurkat janë një prej perimeve të gjelbra më të shëndetshme për njeriun. Fatmirësisht gushti është një muaj i artë për mashurkat, pasi janë të sezonit dhe çmimi i tyre vjen në kuotat më të ulta. Tokat më pjellore të Shqipërisë me mashurka janë ato të Divjakës, por ...

nga AgroWeb më 18 maj 2017

Kënaqësia e Mbjelljes së Perimeve në Shtëpi gjatë Majit

Ah tani ballkoni im ka marrë pamje të plotë! Domatet e trangujt janë rritur aq shumë, sa më bëjnë hije. Kanë filluar të nxjerrin kokrra, sidomos trangujt që janë bërë aq shumë sa ngjajnë si “vile rrushi”. Tani jam në fazën e shijimit të luleshtrydheve, nga të cilat çdo ditë ...