nga AgroWeb më 26 maj 2017

Orizi Plastik - Çfarë thotë Ambasada Kineze në Shqipëri

Pas disa publikimeve në mediat ndërkombëtare si BBC dhe raporteve të Bashkimit Evropian mbi rrezikun e orizit plastik nga Kina, dhe pasqyrimit të tij edhe në AgroWeb.org, Ambasada Kineze në Shqipëri bën me dije se Ministria e Tregtisë e Republikës Popullore të Kinës deklaron se, Qeveria Kineze gjithmonë i kushton rëndë...

nga AgroWeb më 12 mars 2017

Kompanitë kineze pranojnë trafikun e orizit plastik në treg

Orizi plastik nga Kina vijon të mbetet në radarin e të gjithë institucioneve të kontrollit të Bashkimit Evropian. Të gjitha vendet evropiane me porte pritëse të ngarkesave me oriz nga Kina janë në gatishmëri të plotë për të mos lejuar kalimin në Eurozonë të këtij produkti të flasifikuar dhe ...

nga AgroWeb më 27 qershor 2017

Luftoni pagjumësinë me këto zgjidhje natyrale

Në ditët e sotme, kërkimet shkencore moderne tregojnë se të paktën 90 përqind e njerëzve vuajnë nga pamjaftueshmëria e ushqyesve të domosdoshëm për nxitjen e gjumit, i cili është i rëndësishëm për një sërë aspektesh të shëndetit. Pamjaftueshmëria e këtyre përbë...

nga AgroWeb më 15 prill 2017

I kuq dhe plot vlera - Vetitë e këtij orizi të veÇantë

Orizi i kuq është oriz i parafinuar dhe me vlera shumë herë më të mëdha ushqyese në krahasim me orizin e bardhë apo të rafinuar. Koha e gatimit të këtij orizi është më e gjatë në krahasim me të bardhin. Shija e orizit të kuq ka nuanca arrore dhe një aromë më të thellë. Orizin e ...

nga AgroWeb më 23 shkurt 2017

Qumështi i orizit - Risia e shëndetshme

Qumështi i orizit, njësoj si qumështi i sojës apo i bajameve është një produkt i sigurt për ata që vuajnë nga intoleranca e laktozës. Qumështi i orizit përmban pak yndyrë, gjë që e bën një zëvëndësues shumë të mirë të qumështit të zakonshëm. Çfarë...

nga AgroWeb më 30 maj 2017

Vlerat dhe Vetitë Surprizë të Orizit të Zi

Orizi i zi, i njohur ndryshe si orizi i ndaluar, është një drithë i lashtë me vlera shëndetësore befasuese, madje më të larmishme se të gjitha varietetet e tjera të orizit. Orizi i zi përmban sasinë më të lartë të antioksidantëve, proteinave dhe fibrës dietetike në krahasim me orizët e tjer&...

nga AgroWeb më 21 dhjetor 2016

BBC raporton kapjen e një dërgese me oriz plastik

Rrjeti mediatik i informimit BBC njoftoi sot se Nigeria ka konfiskuar 102 thasë me Oriz Plastik të kontrabanduar në vend nga biznesmenë të paskrupullt, siç deklaron shërbimi doganor. Drejtori i Përgjithshëm i Doganave të Nigerisë deklaroi në kryeqytetin Lagos se orizi i rremë dhe i falsifikuar kishte për qëllim për ...

nga AgroWeb më 4 prill 2017

Mënyrat Si të Dalloni Orizin Plastik

Kina mbetet prodhuesi më i madh në botë i orizit. Ky vend arrin të mbledhë mbi 200 milion ton oriz në vit dhe një pjesë e madhe e kësaj sasie eksportohet në mbarë botën. Konsumatorët dhe veçanërisht amvisat kanë të drejtë të alarmohen sipas raporteve më të fundit që hedhin dritë mbi...

nga AgroWeb më 7 shtator 2016

Orizi plastik, rreziku më i fundit që vjen nga Kina

Kina është një nga vendet më të mëdha në botë, popullësia në rritje e së cilit është transformuar në një problem të mirëfilltë ekonomik. Burimet ushqimore të këtij vendi janë të pamjaftueshme për të ofruar siguri për popullatën dhe kjo është arsyeja kryesore p...

nga AgroWeb më 3 gusht 2017

Mes Ngjyrave të Orizit - Sa më i errët, aq më i mirë

Orizi është një nga ushqimet më të lashta në botë që vazhdon të konsumohet fort edhe sot. Orizi vjen nga familja e bimës Oryza Sativa që përmban mbi 40.000 lloje të ndryshme të kultivuara të kësaj kokrre të shijshme. Çdo farë e bimës së orizit prodhon të paktën 3.000 kokrra duke u ...