nga AgroWeb më 21 qershor 2017

Stafi i ProCredit Bank në aksion për pastrimin e plazhit nga mbeturinat

Prej disa vitesh, stafi i bankës ProCredit organizohet, në mënyrë vullnetare, për të pastruar nga mbeturinat, territore të caktuara. Këtë vit u përzgjodh Gjiri i Lalzit, si një prej zonave turistike më të frekuentuara gjatë sezonit veror. Të gjithë pjesëmarrësit në aksionin e pastrimit, përve&...

nga AgroWeb më 16 dhjetor 2016

Plazhe shkëmbore në bregdetin ranor të Adriatikut

Bregdeti i Adriatikut përmendet si një nga zonat me ndryshimin më të lartë të relievit. A të kujtohen plazhet e gjera,hapësirat e pafundme me rërë dhe pyjet e pishave? Pas viteve 90, rëra u përdor për ndërtime, ndërsa pishat i hapën vend godinave të panumërta. Vetëm gjatë 20 viteve të fundit, ...

nga AgroWeb më 6 korrik 2016

Pritshmëritë e Pastërtisë së Plazheve Shqiptare në 2016

Nëse po bëheni gati të shkoni në plazh këtë vit, kujdesuni të merrni me vete vetëm bagazhet e detit, sepse shqetësimet për pastërtinë do të jenë më minimale për këtë vit. Garancinë për më pak shqetësim e japin institucionet shqiptare, e për më tepër, edhe Ministri i Mjedisit...