nga AgroWeb më 5 korrik 2017

Zhumbrica, bima aromatike që lufton melankolinë

Zhumbrica ose timusi i egër është një bimë autoktone e Shqipërisë, ndonëse ajo gjendet në sasi më të vogla se timusi i zakonshëm që kultivohet gjërësisht në vend. Zhumbrica gjendet kryesisht në lëndina, shpate, kodrina, shkëmbinj dhe male të pjesës veriore të Shqipërisë. Njihet ...

nga AgroWeb më 10 qershor 2017

Gorrica - Dardha e egër e mbrojtur nga vetë natyra

Nëse kërkoni fruta organike, të egra ashtu si natyra i ka bërë, gorricat janë fruti ideal. Gorrica përmbledh më se 45 specie: të kultivura, bimë spontane në formë shkuresh ose pemë të larta. Në Shqipëri, sipas të dhënave të AgroWeb.org, gjënden 3 specie gorricash, të njohura me emërtimin...