nga AgroWeb më 22 nëntor 2016

AGIS sistemi inovativ për rritjen e financimit dhe punësimit në sektorin agro

Një sistem unik, i domosdoshëm, inovativ i ardhur në momentin e duhur për rritjen e bizneseve agro, por jo vetëm. Është pritur me shumë interes sistemi më i ri AGIS, burimi më i besueshëm e më gjithëpërfshirës i statistikave dhe të dhënave bujqësore në Shqipëri. Platforma inovative dhe profesionale...

nga AgroWeb më 29 qershor 2016

Perimet shqiptare, një minierë e artë

Që bujqësia është kthyer në trend, në një minierë ari, kjo është e dukshme. Faktuar edhe nga shifrat në rritje. Viti 2015 duket se ka qenë një vit me bereqet për bujqësinë shqiptare. Prodhimtari që po kap rekorde në rritje, shtim të sipërfaqeve të mbjella, rritje të punësimit dhe shp&...

nga AgroWeb më 6 korrik 2015

Prurjet në rritje të peshkimit shqiptar

Një ditë e keqe peshkimi konsiderohet si 100 herë më e mirë se një ditë e frytshme në zyrë, thotë një shprehje. Tani imagjinoni pak se çfarë do të thotë jo një ditë, por një vit i tërë i mirë peshkimi? Për statistikat është festë shifrash. Sipas të dhënave më...

nga AgroWeb më 1 korrik 2015

Shifra Rekord të Bujqësisë Shqiptare

216 ferma shtetërore. Ky ishte numri total i fermave, që Shqipëria numëronte si trashëgimi e para viteve 90, falë reformës që kolektivizoi të gjithë tokën bujqësore shqiptare. Në 1991, pas shpalljes së pavlefshmërisë së titujve të vjetër të pronësisë, bujqësia shqiptare ende vuan nj&...