nga AgroWeb më 24 korrik 2016

15 Këshilla Bio për një Verë të Shëndetshme

Vera ka ardhur! Tani jemi më shumë të frymëzuar për të udhëtuar dhe kaluar kohë me miqtë. Tani, shumë prej nesh e dëgjojnë thirrjen magjike të detit në brigjet e Adriatikut apo të Jonit, ndërkohë që ka disa të tjerë që shijojnë freskinë e maleve shqiptare. Lexoni më poshtë ...

nga AgroWeb më 18 qershor 2016

Të Gjitha të Vërtetat e Ujit të Gazuar

Është sekreti më i njohur nga të gjithë. Uji na bën shumë mirë. Trupi ynë ka nevojë për ujë që të mbijetojë. E vërteta është që njeriu mund të rezistojë më gjatë pa bukë se sa pa ujë. Pa këtë të fundit, trupi ynë do të thahej dhe nuk do të ishte...

nga AgroWeb më 12 nëntor 2016

Kujdes! Lexo shenjat e shisheve plastike

Njerëzit në mbarë botën, sikundër dhe këtu në Shqipëri, i ripërdorin shishet plastike për të ruajtur vajin, qumështin ose mjaltin, i lënë në makina ku hyn nxehtësia dhe pastaj i përdorin ato përsëri. Riciklimi në përgjithësi konsiderohet të jetë një praktikë e mirë...

nga AgroWeb më 29 maj 2016

Organiket freskuese kundër toksinave

Me rolin e tij të pazëvendësueshëm si pastrues dhe hidratues të trupit, uji është arma më e lehtë dhe më efektive detoksifikuese. Të gjitha funksionet e trupit kërkojnë ujë; një komponent i rëndësishëm biologjik i të gjitha qelizave të njeriut. Uji largon toksinat nga organet. Ai siguron një ...

nga AgroWeb më 22 mars 2016

Pikat e Arta të Ujit!

Në 22 Mars, Ditën Ndërkombëtare të Ujit, kur njerëzit e kthejnë vëmendjen tek vendet që vuajnë nga mungesa e burimeve ujore duke kërkuar zgjidhje, duke kursyer çdo pikë ujë për shpëtuar jetë, në Shqipëri ne e kemi harruar çezmën hapur. A e di se 67.2% e sasisë së ujit në ...

nga AgroWeb më 10 dhjetor 2015

Uji i Rubinetit Deklarohet i Pijshëm

A është i pijshëm uji i pijshëm? Nëse je i huaj në Shqipëri, të ndalohet. Nëse je shqiptar, të rekomandohet. Sado pa sens në dukje, vetë çështja ka më shumë sens sesa mund të mendoni. Hidhini një sy faturës së ujit që paguajmë çdo muaj. Shkruhet: Ujë i pijshëm. A e pi? ...

nga AgroWeb më 26 shtator 2015

5 Serume Natyrale

Petale të kuqe trëndafili, ujë e limontoz në shishe të qelqta e pakëz “magji” gjysheje. Çdo shqiptar, kryesisht i brezit të para 90-ës kujton, pse jo, me nostalgji shijen etje-shuese të shurupit të trendafilit për të cilin një gjë ishte e sigurt; nuk ishte si pijet joshëse “amerikane” por ...

nga AgroWeb më 23 shtator 2015

Dilema sot - Ujë çezme apo ujë shisheje

Me siguri që e keni dëgjuar të treguar nga prindërit, të afërmit , por mund ta keni përjetuar vetë kohën kur shishet plastike përdoreshin për zbukurim. Shishja e coca-colës ishte ajo që sfidonte fuqishëm edhe kukullën e porcelanit si ndër objektet më me vlerë në apartamentet tona modeste të para ...

nga AgroWeb më 28 gusht 2015

Shqipëria harron çezmën hapur

Përfytyroni një moment një grua në moshë që çapitet për 6 kilometra çdo ditë. Për të mbushur ujë. Dy orë rrugë, 15 kg, 6 km, për të përshkuar rrugën nga fshati deri tek burimi. Dhe tani përfytyroni që kjo nuk ndodh diku në ndonjë cep të Afrikës ku dielli djeg fort, por ...