nga AgroWeb më 18 korrik 2017

Përfitimet Unike nga Çaji i Rigonit Shqiptar

Gjethet e bimës mesdhetare të rigonit që i përket familjes botanike Oreganum vulgare përdoren të njoma dhe të thara, por mund të grihen dhe të përdoren edhe në çaj. Përveç aromës së tyre të fortë, gjethet e rigonit përmbajnë 40 përbërës aktivë mjekësorë. Këto ...

nga AgroWeb më 10 janar 2017

Si të përgatisni Uthullën e Flaktë për Imunitetin

Uthulla e Flaktë është një emërtim që i përshtatet më së miri lëngut të mëposhtëm që përdoret në mjekësinë popullore për të forcuar imunitetin. Ky lëng përgatitet nga uthulla e mbushur me erëza dhe bimë barishtore, speca djegës dhe mjaltë që është shum&...

nga AgroWeb më 22 mars 2017

Gjethet e Gjelbra Mrekullibërëse të Ullirit

Të gjithë biem dakord për vlerat mbresëlënëse të ullirit, por a dini që pema e këtij fruti është shumë bujare edhe falë gjetheve fantastike. Gjethet e ullirit janë përdorur për herë të parë në mjekësinë popullore në Egjiptin e lashtë. Që prej asaj kohe, ka marrë fam&...

nga AgroWeb më 19 maj 2016

8 Zgjidhje Organike Kundër Virozave

Temperaturat në këto ditë pranvere të bëjnë të mendosh se je në vjeshtë a dimër, madje këtë e provojnë edhe njerëzit që kolliten e tështijnë gjatë gjithë ditës prej virozave dhe ftohjeve. Kur vjen puna për t’u mbrojtur nga sëmundjet kujdesi nuk është asnjëherë...