Shtatori ka ardhur - ditët e gjata dhe të gjalla të verës plot me lojëra dhe argëtim duket se janë një kujtim. Me pak trishtim, ju jeni gati për t'u rikthyer plotësisht në rutinën tuaj të përditshme: për të vegjëlit dhe më të rinjtë kjo do të thotë një gjë: fillon shkolla!

Për shumë fëmijë ky është një kthim, për të tjerët fillimi i një rruge të re. Shkolla e vjetër apo shkolla e re, normaliteti i verës do të ndryshojë krejtësisht: në të dy rastet kjo përvojë mund të bëhet burim i stresit pas përfundimit të pushimeve të gjata.

Prandaj prania e prindërve bëhet thelbësore në këtë moment delikate të tranzicionit. Qëllimi është të bëhet kalimi sa më i butë që të jetë e mundur, për të mbushur entuziazmin, pozitivitetin dhe mbi të gjitha t'i kthejnë fëmijët në dëshirën për t'u kthyer në tavolina me ngarkesë dhe pasion të drejtë për të kanalizuar energjitë e tyre në një drejtim konstruktiv.

Materialet krijuese, lapsat, bojërat, lapustilat, u lejojnë të vegjëlve të shprehin idetë e emocionet dhe të rrisin aftësinë e tyre për të kuptuar realitetin rreth tyre. Kreativiteti i bën fëmijët të zbulojnë botën e dimensioneve, formave, ngjyrave dhe hapësirës.

Pse, pra, mos krijoni një hapësirë të vogël dhe të organizoni disa aktivitete argëtuese për të bërë me ta? Gjëja e rëndësishme është të marrësh materialin e duhur krijues për ta plotësuar atë plot me ngjyra dhe energji.

Fëmijët do të jenë të ngazëllyer, prindërit do të jenë të kënaqur dhe nuk do të duhet të shqetësoheni shumë për njollat! Ju mund të mbledhni fotot dhe kujtimet e festave në një fletore, duke shënuar në secilën faqe vendet që keni vizituar, emocionet që keni përjetuar.

Ose ndihmoni fëmijët tuaj të bëjnë etiketa për të personalizuar librat dhe fletoret dhe më pas të dekorojnë kopertinat e tyre. Këto aktivitete do t'i ndihmojnë ata që të kalojnë më mirë me ditët e para të shkollës. Do të arrini t'u mësoni fëmijëve të ngjallin dëshirën për të bërë, krijuar dhe mësuar shumë gjëra të reja. Ditë pas dite./AgroWeb.org