nga AgroWeb më 5 korrik 2017

Financimi i Fermave Shqiptare - Çelës Për Rritje Ekonomike

Bujqësia shqiptare, për një zhvillim të suksesshëm, duhet të financohet. Financimi i bujqësisë redukton me katër herë më shumë varfërinë, duke gjeneruar rritje ekonomike dhe punësim. Por financimi është çështje e vështirë për bujqësinë. Ky sektor që punëson 50% të...

nga AgroWeb më 5 maj 2017

Panairi i Vajit të Ullirit Shqiptar | 10 Maj 2017

Ditën e mërkurë, në 10 Maj 2017, USAID, Bashkia Tiranë, Shoqata Shqiptare e Vajit të Ullirit dhe AAC-Lushnja, do të organizojnë Ditën Kombëtare të Vajit të Ullirit, në sheshin kreativ tek Pazari i Ri, në Tiranë. Gjatë kësaj dite do të organizohen aktivitete të shumta me qëllim promovimin e vajit t&...

nga AgroWeb më 15 dhjetor 2015

Hapësira e Artë e Mandarinave

Shprehja se jeta është një portokall nuk është e pazakontë për Sarandën e këtij Dhjetori. Me ndryshimin e vetëm se në të vërteta jeta e kësaj ane ka formën e mandarinës. Vetëm 20 kilometra më në jug të një Sarande të vetmuar ku njerëz ka por njerëzit nuk dëgjohen, realiteti...

nga AgroWeb më 21 nëntor 2015

Rekordi Historik i Vjeshtës Rrit Cilësinë e Prodhimit Shqiptar

Vjeshta këtë vit ka thyer rekorde historike ngrohtësie, duke u shënuar si më e ngrohta e regjistruar deri më tani. Jemi përpara një fakti tipik kur lajmi i keq mund të jetë po aq lajm i mirë. Si zakonisht, i pari vjen lajmi i keq; Toka duket se tashmë është pranë zonës së rrezikut të ngrohjes globale. Por le ...

nga AgroWeb më 14 nëntor 2015

Momenti i Artë i Vajit të Ullirit

Mbase disa prej jush edhe mund ta dinë se Nëntori është muaji më i përshtatshëm për vjeljen e ullirit për vaj në Shqipëri. Por, a e dini cila është diferenca mes një prodhuesi vaji ulliri dhe një prodhuesi vaji ulliri ekstra të virgjër? Një punë ekstra. Për të prodhuar vaj ekstra të virgj&...