nga AgroWeb më 17 shtator 2017

Fistikët, Arrorët Më Specialë për Shëndetin

Fistikët ofrojnë një sërë të mirash. Ata janë ndër të paktët arrorë që përmbajnë shumicën dërrmuese të ushqyesve më të rëndësishëm për shëndetin e plotë të njeriut. Mbrojnë shëndetin e zemrës. Konsumimi i fistikëve e mban zemrën të shë...

nga AgroWeb më 3 korrik 2017

Për Kocka të Forta - Magnezi apo Kalciumi?

Kalciumi është padyshim një nga mineralet më të rëndësishëm për shëndetin e kockave, por me sa duket magnezi është aleati më i rëndësishëm për formimin e kockave të forta, gjatë periudhës së adoleshencës. Këto janë gjetjet e një studimi të ri të Shoqatave Akademike...

nga AgroWeb më 25 korrik 2017

Si të Aktivizoni Arrorët për Përfitime Maksimale

Farat dhe arrorët janë ushqime të shpejta, të thjeshta por shumë të shëndetshme, për shkak të larmisë së ushqyesve, fibrës dhe yndyrnave. Megjithatë, nëse jeni një dashamirës i të pjekurave, AgroWeb.org ju sugjeron t’i zëvëndësoni me arrorët e papërpunuar, sepse pjekja mund të ...

nga AgroWeb më 9 shtator 2017

Mënyra Mesdhetare e Jetëgjatësisë së Shqiptarëve

Specialistët e jetesës thonë që është e lehtë: Ushqehuni më shumë si një Mesdhetar. Po! Prindërit tuaj kishin shumë të drejtë kur iu ndiqnin nga mbrapa me pjatë në dorë për të ngrënë gjellën me zarzavate. Ushqyerja mesdhetare mbështetet shumë tek fruta perimet, arrorët me ...

nga AgroWeb më 24 gusht 2017

Lajthia Shqiptare - Ringjallja e një Tregu të Sigurtë

Shqipëria pësoi gjatë viteve të tranzicionit dëmtime të mëdha të sipërfaqeve të mbjella me drufrutorë dhe pas mbi 20 vitesh, fermerët po i rikthehen rimbjelljes duke gjetur rrugë të reja fitimi. Në Jug të Shqipërisë, interesimi më i madh është për agrumet kryesisht në zonat bregdetare...

nga AgroWeb më 6 shkurt 2017

Sekretet e Arrave të Freskëta Shqiptare

A i keni shijuar arrat e freskëta shqiptare? Shumica e arrave të importuara që ne gjejmë në treg janë të lara, të pastruara përpunuara dhe të thara me nxehtësi. Kjo është arsyeja përse këto arra duken kaq të bukura në krahasim me prodhimet shqiptare. Një gjë është e sigurt ama, arrat shqiptare...

nga AgroWeb më 28 korrik 2017

Lende Lisi - Arrori i Harruar Plot Vlera

Kur dëgjon për herë të parë fjalën “lende” nuk të vjen ndërmend asnjë produkt ushqimor, por e vërteta është krejt e kundërta. Lendja e vockël e lisit, ngjan si një vezë e futur në mbajtësen e vet, shkëputet nga pema dhe bie përtokë. Kokrra të tilla mund t’i gjeni pë...

nga AgroWeb më 4 gusht 2017

Mrekullia e gjalpit organik të arrorëve dhe farave

E kemi dëgjuar shpesh. Gjalpi është i dëmshëm, veçanërisht për shkak të niveleve të larta të kolesterolit. A vlen e njëjta gjë për gjalpin e farave dhe atë të frutave arrorë? Kur jetoja në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, më pëlqente që në mëngjes të shijoja një ...

nga AgroWeb më 14 gusht 2017

Produktet e Vërteta Natyrale të Jetëgjatësisë

Një sërë studimesh kanë treguar se njerëzit, të cilët konsumojnë rregullisht fruta të thata arrore kanë më pak rrezikshmëri ndaj të gjitha rasteve të sëmundjeve me rreth 23% të rriskut, krahasuar kjo me njerëzit të cilët nuk i konsumojnë. Përdorimi i arrorëve është shumë i ...