nga AgroWeb më 5 shtator 2017

Lëpjeta e Bjeshkëve - E Gjelbra Kuruese e Malësive

Bjeshkët e Shqipërisë janë një pasuri për vendin, për vetë faktin se në to rriten një sërë bimësh, barishtesh dhe frutash që konsumatorët e ndërgjegjshëm për rëndësinë e të ushqyerit mirë, i kërkojnë me ngulm. Ndër thesaret që ofrojnë malësitë tona ...

nga AgroWeb më 19 gusht 2016

Alpet Shqiptare u ofrojnë turistëve eksperiencën e madhështisë së izoluar

Shqipëria është një nga vendet më mahnitëse të Evropës…sigurisht derisa rrugët të bëhen, shkruante një prej turistëve, i mrekulluar nga bukuritë e virgjëra të Shqipërisë. E në fakt, edhe pse shpesh është etiketuar si një vend që ‘Koha e ka harruar’ siç ...

nga AgroWeb më 26 korrik 2016

Nga Shqipëria në Slloveni - Parajsa mbi Tokë

Shtegu i Bardhë. Shtegu i Kaltër. Shtegu i Gjelbër. Si në një plan arratisjeje. Nga ato arratisjet e bukura që të lenë mahnitshëm pa frymë. Nga Shqipëria për në Slloveni. Një rrugëtim i bardhë si majat e larta me dëborë, i kaltër si ujët e kristaltë të Detit Adriatik, i gjelbër si nj&...

nga AgroWeb më 13 korrik 2015

Bekimi i Bjeshkëve të Nemuna

“Bjeshkët e Nemuna shtrihen para meje të pafundme, të zhveshura dhe askete. Përthyhen, ulen, kulmohen si dallgë të ngurosura, që vërshuan nga një mankth bojëhiri. Kusha të gurta, dritare të vogla, frëngji të ngushta sikur kanë picërruar sytë nga kjo hapësirë pambarim”. Kush më mirë ...