nga AgroWeb më 30 gusht 2017

Dylli i Bletës me Vlera të Rralla Kurative

Çdo gjë që prodhon bleta është bekim për shëndetin. Jo vetëm mjalti e qumështi i saj, por edhe dylli që prodhohet nga bletët është plot vlera jetësore për organizmin e njeriut. Sigurisht, dashamirësit e ushqimeve dhe përbërsve natyralë, admirojnë bletët dhe punën e tyre. Mjalti mbetet ...

nga AgroWeb më 23 gusht 2017

Qumështi i Bletës, Nektari i Perëndive në Tregun Shqiptar

Çdo pikë qumështi i bletës është jetë. Vlerësohet si nektari i perëndive për nga vlerat e jashtëzakonshme shëruese që ka për shëndetin. I njohur ndryshe me emrin “Xhelatina Mbretërore” qumështi i bletës është ndër më të kërkuarit në botë. Sot ai ësht&...

nga AgroWeb më 8 qershor 2017

Ku Kanë Humbur Xixëllonjat e Shqipërisë?

Çdo herë që AgroWeb shkruan për xixëllonjat tërheq gjithmonë interesin e lexuesve të shumtë dhe besnikë, të cilët janë të shqetësuar pse gjithnjë e më pak i ndeshin këto bukuri plot dritë që na sjellin ndërmend momentet më të bukura të fëmijërisë. Është...

nga AgroWeb më 24 nëntor 2016

Epoka e bujqësisë organike. Po Shqipëria?

Agro-ekologjia është gurthemeli i një bujqësie të qëndrueshme. Bëhet fjalë për shkencën dhe praktikën e aplikimit të koncepteve, principeve dhe njohurive ekologjike për planifikimin dhe administrimin e fermave të qëndrueshme. Agro-ekologjia ofron një gamë të gjerë zgjidhjesh për sulmet dhe presionet...

nga AgroWeb më 31 korrik 2017

Vetitë Çudibërëse të Milcës, Barit të Bletës

Grekët e lashtë e kanë përdorur barin e bletës që 2000 vjet më parë. Asokohe, bari i bletës ishte një kurë bimore në nder të perëndeshës Diana. Në mesjetë, bari i bletës përdorej për të lyer plagët, dhimbjet e dhëmbit, kafshimet e qenit, shtrembërimet e qafës dhe të ...

nga AgroWeb më 5 korrik 2016

Mbërrin sezoni i artë i mjaltit shqiptar

I sapombledhur, i freskët, plot vlera e plot aromë. Bletërritësit shqiptarë kanë lajme të ëmbla për të dashuruarit pas mjaltit. Në treg sapo ka dalë mjalti i ri. Qershori dhe Korriku janë muajt e mbledhjes së të ëmblit mjaltë, kryesisht në zonat e Shqipërisë së Mesme. Për çfarë...

nga AgroWeb më 10 janar 2017

Mjalti në Rrezik - Pesticidet Po Vrasin Bletët?

Një nga problemet e vazhdueshme dhe më shqetësuese në bujqësinë moderne si në Shqipëri, ashtu edhe në botë është përdorimi i pesticideve, të lejuara ose jo, për të mbrojtur të mbjellat nga insektet apo dëmtimet. Ekspertët thonë se përdorimi i tepërt i këtyre pesticideve nuk dë...

nga AgroWeb më 16 tetor 2015

Agjentët Sekret të Pjalmimit Organik

Bletët pjalmuese kanë çdo të drejtë të Zotit që të mburren. Ato domatet e bukura të kuqe, apo luleshtrydhet që duket sikur janë bërë me fotoshop aq perfekte janë dhe që të joshin aq shumë në stendat e supermarketeve që t’i blesh i dedikohen pikërisht bletëve pjalmuese. Pa pickimet e ...