nga AgroWeb më 22 dhjetor 2016

Muajt e Bujqësisë - Panariti: Produktet shqiptare konkurojnë në tregjet ndërkombëtare me cilësi

Ministria e Bujqësisë, Zhvillimit Rural dhe Administrimit të Ujrave, zhvilloi sot “Festivalin e Verës Shqiptare”, aktivitet ky në kuadër të Muajve të Bujqësisë dhe që i dedikohet promovimit të produkteve shqiptare, raporton Agjensia Telegrafike e Lajmeve ATSH. Në këtë aktivitet, mori pjesë ministri i Bujq&...

nga AgroWeb më 22 nëntor 2016

AGIS sistemi inovativ për rritjen e financimit dhe punësimit në sektorin agro

Një sistem unik, i domosdoshëm, inovativ i ardhur në momentin e duhur për rritjen e bizneseve agro, por jo vetëm. Është pritur me shumë interes sistemi më i ri AGIS, burimi më i besueshëm e më gjithëpërfshirës i statistikave dhe të dhënave bujqësore në Shqipëri. Platforma inovative dhe profesionale...

nga AgroWeb më 7 janar 2016

Rritja e eksporteve bujqësore, serum për ekonominë në 2015

Edhe pse me këmbë në ujë, bujqësia shqiptare sërish ka arritur të hipë në fron. Volumi i tregëtisë dhe eksportet e larta e kanë bërë sektorin bujqësor të përjetojë një rritje impresive në vitin 2015. Rritja në volumin tregëtar në 9 muajt e parë të vitit ishte 83 miliardë...

nga AgroWeb më 7 tetor 2015

Dritëhijet e formalizimit në bujqësinë shqiptare

“Sektori informal në Shqipëri nuk është as plotësisht i ligjshëm as plotësisht i paligjshëm, por vepron gjerësisht në një zonë gri ku është dhe plotësisht brenda ligjit dhe tërësisht jashtë tij”. Me këtë arsyetim, Genc Ruli ish ministër i Ekonomisë dhe Bujqësisë ...

nga AgroWeb më 29 shtator 2015

BE Injekton Miliona Euro për Bujqësinë Shqiptare

Miliona Euro për fuqizimin e bujqësisë shqiptare. Një marrëveshje prej 71 Milion Euro fonde të BE-së për 2016-2020 u nënshkrua së fundmi në Bruksel në mbështetje të agrobiznesit shqiptar, ndërsa thirrja e parë për aplikim pritet të hapet brenda gjashtë mujorit të parë të 2016-tës, ...

nga AgroWeb më 11 gusht 2015

Të vërtetat e hidhura të bukës sonë të përditshme

“Bukën tonë të përditshme falna sot”. Mizerja, mjerimi dhe vuajtja, nuk do ishin ngjizur kaq mirë nga Migjeni nëse novelën e drejtuar si një lutje ndaj Zotit nuk do ta brumoste me simbolin e traditës shqiptare: bukën. “Në rasë se ndonjë ditë, ashtu kot, të mungon dhe buka, ti merre për lojë, p&...