nga AgroWeb më 30 mars 2017

Thjerëzat, Përfitimet e Vlerave Sipas Ngjyrave

Thjerëzat janë bishtajore me kokërra të imëta por me vlera dhe ushqyes të një niveli të lartë. Ato kombinohen mjaft mirë në supa, gatime dhe receta të ndryshme shqiptare. Forma e thjerëzave është si ajo e fasuleve por në miniaturë. Disa lloje thjerëzash kanë formë ovale ndërsa disa të ...

nga AgroWeb më 21 shkurt 2017

Mënyrat fantastike të kombinimit të erëzave

Në të gjithë historinë e njerëzimit, erëzat kanë qenë pjesë e pandashme jo vetëm e legjendave, por edhe e luftrave dhe poezive më të bukura. Prej shekujsh, njerëzit i kanë përdorur erëzat si monedhë të mirëfilltë në shkëmbimet tregëtare, ndërkohë që në mesjetë...

nga AgroWeb më 30 nëntor 2016

Sipas stinës edhe të mbjellat në ballkon

Iku koha e artë e të mbjellave në ballkon. Tani me uljen e temperaturave, duhet ndryshuar strategji në të mbjellat, pra është analogji me shprehjen ‘sipas vendit dhe kuvendi’. Aktualisht në ballkonin tim kam mbjellë domate qershi, qepë të njoma, hudhra, rreth 8 rrënjë bizele, majdanoz dhe kopër. Edhe pse kujdesem p...

nga AgroWeb më 28 tetor 2015

Aromë Erëzash Për Gjithë Vitin

Sa herë që shkojmë të bëjmë pazarin, produkti i vetëm që blejmë në sasi shumë herë më të mëdha nga sa mund të konsumojmë janë erëzat. Aroma, por dhe fakti që i mbushim mendjen vetes se do të na hyjnë në punë, bën që të kemi borzilok e majdanoz në shtëpi ...