nga AgroWeb më 12 shtator 2017

Evropa e Marrosur Pas Gështenjave të Veriut Shqiptar

Po afrojnë ditët e vjeljes së gështenjave. Gështenjat e Tropojës por edhe të të gjithë Kurorës Veriore të vendit janë të vetmet gështenja shqiptare që përmbushin plotësisht cilësinë natyrale të kërkuar për eksport në Itali dhe vende të tjera të Bashkimit Evropian. Studime t...

nga AgroWeb më 10 mars 2017

Gështenjat e Tropojës Super të Kërkuara në Evropë

Gështenjat e Tropojës janë të vetmet gështenja shqiptare që përmbushin plotësisht cilësinë e kërkuar për eksport në Itali dhe vende të tjera të Bashkimit Evropian. Studime të shumta kanë treguar se gështenjat e kësaj zone janë më të mëdha dhe më të ëmbla se gë...

nga AgroWeb më 21 tetor 2016

Thesari i Tropojës, më i madhi në Ballkan

Gjendet në Tropojë. Është masivi më i madh i gështenjave në Ballkan, duke u shtrirë rreth Alpeve përmbi qytetin e Bajram Currit, bjeshkëve deri në Dragobi dhe vijon me masivin e vargmaleve të Shkelzenit deri në njësinë administrative të Lekbibajt. Masivi i gështenjës në Tropojë zë një sip...

nga AgroWeb më 13 tetor 2016

Arrorët shqiptarë, një love story evropiane

Një nga ambasadorët më elitarë të Shqipërisë ka goxha reputacion në Europë. Madje mund të shkojmë aq larg sa të themi se evropianëve iu ka rënë në kokë për mysafirin me shije të spikatur që vjen nga Tropoja. Ata janë thjesht të mrekulluar, kur kalojnë me të netët e gjata t&...