nga AgroWeb më 12 shtator 2017

Një Tjetër Perlë e Shqipërisë drejt Shkatërrimit - Hidrocentral Edhe mbi Lumin e Shalës

Pas Valbonës dhe Vjosës një tjetër thesar i natyrës Shqiptare bëhet pre e shkatërrimit për shkak të ndërtimit të hidrocentraleve. Ministria e Energjisë dhe Industrisë ka njoftuar se ka shpallur fituesit e koncesionit për hidrocentralin mbi lumin Shalë.  Lumi i Shalës është shndërruar së fundmi...

nga AgroWeb më 26 gusht 2017

Vjosa Drejt Shuarjes! Në Rrezik Lumi i Fundit i Egër në Europë

Vjosa në jug të Shqipërisë është një nga lumenjtë e fundit të egër të Evropës. Ky lumë është thelbësor për vazhdimësinë e mijëra gjallesave të ndryshme. Megjithatë, vala e fundit ballkanase për ndërtimin e hidrocentraleve përbën një kërcënim të madh ...

nga AgroWeb më 25 tetor 2016

Koncert Masiv Proteste | Mos ma prek Valbonën | 29 Tetor, Lugina e Valbonës

Dy këngëtare shumë të mirënjohura të xhazit Eda Zari së bashku me Elina Dunin do të këndojnë për të ndaluar shkatërrimin e Valbonës. Artistet e kanë quajtur një maratonë artistike në kundërshtim të ndërtimit të HEC-eve në lumin e Valbonës dhe në kundërshtim të ...

nga AgroWeb më 29 shtator 2016

Valbona do të mbetet një kujtim

Në ora 8 të mëngjesit të datës 28 Shtator 2016, kanë mbërritur buldozerët në Dragobi dhe Maskollatë, në Parkun Kombëtar të Valbonës. Që nga ora 11 në male jehonte zhurma e shkatërrimit. Veprimet e sotme janë të fundit në betejën, që nisi në janar 2016, kur u mësua për planet...

nga AgroWeb më 24 qershor 2016

Mos Ma Prek Valbonën

‪#‎mosmaprekvalbonen‬‬‬. Është thirrja e fundit. Është një hashtag, thënë në gjuhën e rrjeteve sociale, një apel që po jehon gjithnjë e më shumë mes shqiptarësh dhe të huajsh, që e duan vërtet natyrën. Nesër, në 25 Qershor në oren 9.00 para dyerve e Ministris&...

nga AgroWeb më 18 gusht 2015

Tregu energjetik shqiptar - një motorr për investimet

 I famshëm për mundësitë e arta të investimit falë rrjetit të tij dendur të lumenjve, por dhe i dërrmuar ndër vite nga problematikat e keqmenaxhimit, sektori energjetik shqiptar pasi ka parë më të keqen është gati për një ripërtëritje. Nga koka tek këmbët dhe pa u kursyer në shpenzime...