nga AgroWeb më 12 shtator 2017

Shegët Shqiptare, Frutat e Pasurisë dhe Trashëgimisë

Disa fruta kanë aftësinë për të të bërë menjëherë nostalgjikë. Edhe aroma më e lehtë mjafton që të zgjojë kujtime të njerëzve, vendeve dhe kohëve të kaluara. Dhe nga të gjithë produktet, shegët janë ato që na ngjallin edhe më shumë kujtime veçanërisht ...

nga AgroWeb më 29 dhjetor 2016

Hippo - Një Rrjet Marketesh me Buzëqeshje

Të blesh në marketet shqiptare shpeshherë të jep ndjesinë sikur je vetëm përballë kutive me ngjyra dhe me foto që të gjitha të thërrasin t'i blesh dhe asnjëra nuk ta mbush mendjen me sy të parë. Nëse të duhet një sqarim për një produkt të veçantë, je i detyruar të gërmosh...

nga AgroWeb më 14 mars 2017

14 Mars - Zgjohen Zanat e Pranverës

Në lashtësi, sipas Kalendarit Julian, marsi ishte muaji i parë i vitit. Në Evropë, kalendari Julian u zbatua derisa në vend të tij u vendos Kalendari Gregorian në vitin 1582. Por, në gjuhën e sotme shqipe ruhen ende gjurmë të kalendarit Julian. Pra, nëse viti kalendarik fillon me marsin, ka kuptim që muaji i shtatë të...