nga AgroWeb më 10 korrik 2017

Më e Ëmbël se Mjalti - Vlerat Unike të Jamballit

Jamballi, ose siç edhe njihet ndryshe si Likuiricia, është një bimë bishtajore në formën e shkurres. Ka një kërcell të gjatë, me gjethe vezake, me lule të mbledhura në vile dhe me rrënjë të fuqishme të drunjta. Emri shkencor i jamballit është Glycyrrhiza dhe ka origjinën nga Greqishtja e lasht&...