nga AgroWeb më 26 maj 2017

Lexoni Etiketat - Informohuni Mbi Ëfarë Konsumoni

Ndryshimi i stilit tradicional të të ushqyerit në Shqipëri dhe përdorimi i ushqimeve të shpejta, po bëhen gjithnjë e më të dukshme. Ky ushqim i shpejtë mund të jetë edhe i shijshëm, por aspak i shëndetshëm. Sipas të dhënave të AgroWeb.org, studimet më të fundit kanë treguar që ...

nga AgroWeb më 10 maj 2017

Sllovakia Shkatërron Mollët Serbe me Pesticide

Autoritetet zyrtare të Sllovakisë kanë njoftuar publikisht të gjitha vendet e Bashkimit Europian që pas analizave të hollësishme, se një sasi e madhe mollësh me origjinë nga Serbia rezultojne me prani të lartë pesticidesh shumë të rrezikshme. Në datën 4 Maj 2017, zyrtarët sllovake të kontrollit doganor kan&...

nga AgroWeb më 17 tetor 2016

Lodrat me lëndë të rrezikshme - Shqipëria s‘ka laborator kontrolli

Si një komponent thelbësor në zhvillimin e fëmijëve, lodrat që ata përdorin janë një aktivitet intensiv, që shoqëron rritjen e tyre. Pra përdorimi i tyre, kontribon në zhvillimin njohës, social dhe emocional të fëmijës. Prodhimi, importi dhe tregtimi i lodrave, që jo rrallë fallsifikohen, kopjohen apo p&...

nga AgroWeb më 28 gusht 2016

Akulloret, rrezik helmimi nga ngjyruesit kimikë!

Akullorja është një nga kënaqësitë më të mëdha në jetë, që nga ana tjetër shoqërohet me ndjenjën e pangatërrueshme të fajit. Ditë të tilla të Gushtit ku vapa përvëlon si prush, zgjojnë dëshirën për një akullore të ftohtë me shije fantastike: fruta pylli, ...

nga AgroWeb më 7 prill 2017

Siguria e Produkteve Shqiptare - Mitet dhe të Vërtetat

Të bësh Pazar në Shqipëri nuk është edhe aq e lehtë dhe e sigurtë. Jo për nga mundësia, por për nga garancia e asaj që arrin të blesh. Kur bëhet fjalë për produkte, të cilat i konsumojnë njerëzit, mirë është që gjërat të thuhen troç.  Së pari, siguria ...