nga AgroWeb më 18 korrik 2017

Evropa Vijon Ndalimin e Rreptë të Produkteve Serbe

Vendet e Bashkimit Europian po refuzojnë masivisht eksportet serbe të fruta-perimeve dhe jo vetëm. Nga analizat laboratorike të shumë shteteve të BE rezulton se prodhimet serbe kanë prezencë me nivel tejet të lartë pesticideve, si edhe paraqesin baktere, viruse helmuese. Sipas këtyre analizave laboratorike të konsultuara nga AgroWeb.org, ...

nga AgroWeb më 9 maj 2017

Zvicra Alarmohet nga Mielli i Misrit nga Kosova

Importet e ushqimeve me aflatoksinë po shkaktojnë kaos në vendet e Evropiane. Lista e ushqimeve të prekura nga kjo substancë toksike që arrijnë të futen në këto vende është e shumëllojshme. Shumica prej këtyre ushqimeve të rrezikshme vijnë jashtë vendeve të Bashkimit Evropian, së fundmi fatkeqë...

nga AgroWeb më 10 mars 2017

Frutat me Norovirus nga Serbia alarmojnë Evropën

Eksportet ushqimore të Serbisë po shkaktojnë kaos në vendet anëtare të Bashkimit Evropian. AgroWeb.org njofton se autoritetet franceze të kontrollit të cilësisë së ushqimit kanë tërhequr nga tregu sasi të konsiderueshme frutash pylli të ngrira me origjinë nga Serbia. Gjendja e alarmit në lidhje me produktet ...

nga AgroWeb më 14 mars 2017

14 Mars - Zgjohen Zanat e Pranverës

Në lashtësi, sipas Kalendarit Julian, marsi ishte muaji i parë i vitit. Në Evropë, kalendari Julian u zbatua derisa në vend të tij u vendos Kalendari Gregorian në vitin 1582. Por, në gjuhën e sotme shqipe ruhen ende gjurmë të kalendarit Julian. Pra, nëse viti kalendarik fillon me marsin, ka kuptim që muaji i shtatë të...

nga AgroWeb më 24 maj 2017

Kush i mban Shqiptarët me Grurë për Bukë

Nga cili vend i rajonit marrim më shumë produkte të grurit dhe misrit për prodhimin e bukës? Në këtë pikë, partneri ynë kryesor është Serbia me një vlerë prej rreth 35 milion Euro. Madje, pikërisht Serbia rezulton eksportuesi më i madh tregëtar edhe në Kosovë sipas të dhënave më t&...

nga AgroWeb më 15 shtator 2015

Një komb, një qëndrim, dy ekonomi?

Shkëmbyen nga një shishe verë si dhuratë kuptimplote protokollare. Ministri i Bujqësisë së Shqipërisë Panariti dhuron një verë nga kantina Kokomani ndërsa Ministri i Bujqësisë së Kosovës, Krasniqi një shishe nga verërat Stone Castle të Rahovecit. Nga më të mirat. Ishte mbyllja e një ...

nga AgroWeb më 27 korrik 2015

Shqipëria do të hapë bursë energjie

Besimi fitohet aksion pas aksioni. Dhe qeveria shqiptare duket se është gati për ta fituar këtë besim duke i kuotuar aksionet në Bursën e re të Energjisë që do të ndërtojë, duke shtuar investuesit e duke liberalizuar në këtë mënyrë tregun energjetik. Plani për hapjen e bursës, ka ardhur menjë...

nga AgroWeb më 24 korrik 2015

Bashkimi Ekonomik, Kosova nis heqjen e Tarifave për Eksportet nga Shqipëria

Është quajtur bashkim ekonomik madje shpesh edhe tregti patriotike. E nëse ka një bashkim real të Shqipërisë me Kosovën, nëse flitet për heqje të kufijve, vlen të jetë heqje e kufijve doganorë. Është folur shumë mbi politikat lehtësuese të shkëmbimeve tregtare mes dy shteteve që flasin të ...