nga AgroWeb më 29 gusht 2017

Kumbullat e Korçës Dominojnë Tregjet Europiane

Ka mollë Korçe por ka edhe kumbulla! Korça po shndërrohet me shpejtësi në një nga eksportueset më të forta jo vetëm të mollëve të saj me famë drejt tregjeve europiane dhe botërore, por edhe në eksportimin e kumbullave, ku dominon kumbulla e kultivuar në zonën e Zëmblakut. Kumbullat e Zëmblakut ...

nga AgroWeb më 28 korrik 2017

Vlerat Mahnitëse të Kumbullave të Zeza të Tropojës

Kumbullat e zeza konsiderohen si një ndër thesaret më të ëmbla të Tropojës. Është e vështirë t’i gjesh ato në ndonjë zonë të Shqipërisë apo vende të Ballkanit. Ky frut në Shqipëri rritet kryesisht në Tropojë. Kumbulla e zezë njihet për cilësinë dhe shijen e mir&...

nga AgroWeb më 23 qershor 2017

Shurupi i Rrallë i Kumbullave Shahine

Kumbullat shahine i kanë bërë shoqëri njerëzimit prej shumë kohësh. Të dhënat shkencore konfirmojnë se këto kumbulla janë përdorur në mjekësinë popullore të qytetërimeve të ndryshme. Muaji maj është ideal për të shijuar kumbullat shahine në çdo cep të Shqipëris&...

nga AgroWeb më 24 qershor 2017

Kumbulla e Zezë apo e Kuqe - Ndryshimet Sipas Ngjyrave

Kumbullat janë fruta të ëmbla, me plot lëng e me vlera të larta ushqimore. Kumbullat i përkasin të njëjtës familje botanike (Prunus) me bajamet dhe pjeshkët. Në tregun shqiptar, mund të gjeni me qindra varietete të kumbullës. Pikë së pari, le të flasim për kumbullat e zeza, që janë edhe fruta t&...

nga AgroWeb më 18 gusht 2017

Lëng Kumbulle Për Rininë e Organizmit

Lëngu i kumbullës është një dozë e fuqishme vitaminash, mineralesh dhe ushqyesish. Lëngu i kumbullës ndihmon në trajtimin e një sërë diagnozash dhe simptomash e problemesh me shikimin, tretjen, diabetin, osteoporozën e të tjerë. Më poshtë, do të gjeni të listuara nga AgroWeb.org, përfitimet ...

nga AgroWeb më 24 gusht 2017

Kumbulla - Burimi Special i Vitaminave dhe Mineraleve

Kumbullat janë fruta jashtëzakonisht të shijshme dhe të preferuara nga konsumatori shqiptar. Kumbulla i përket familjes botanike Rosaceae që përfshin pjeshkat, kajsitë dhe nektarinat. Kumbullat i gjejmë në ngjyra dhe forma të ndryshme në plot 2000 varitetete. Në vendin tonë, prodhimi më i lartë i kumbullave vë...

nga AgroWeb më 19 prill 2017

Kumbullat Shahine - Të Thartat Plot Shije

Fundi i Prillit, Maji, Qershori dhe Korriku janë muajt e vetëm të vitit për të shijuar Kumbullat Shahine. Të gjithë i kujtojnë si kumbullat e fëmijërisë dhe secili mban mend me saktësi se sa copë blije me një sasi parash. Kumbullat Shahine janë ato të rrumbullaktat e gjelbra, shpesh të tharta dhe aspak të ...