nga AgroWeb më 24 janar 2017

Agrumet dhe Perimet Shqiptare Joshin Evropën

Agrumet dhe perimet shqiptare duket se kanë ‘rrëmbyer’ kurorën e mbretërimit të eksporteve në tregjet rajonale dhe evropiane. Prodhimi dhe eksporti i agrumeve nga zona e Konispolit ka ardhur në rritje gjatë tre viteve të fundit, duke filluar me 1.100 ton eksporte nga 10.000 ton prodhim në vitin 2014 dhe duke arritur në 5.560 ton ...

nga AgroWeb më 22 nëntor 2016

Festivali i Mandarinës në Xarrë, Sarandë 26 Nëntor 2016

E ku ka më mirë së një festë e madhe dhe e hareshme që promovon produktet e shkëlqyera vendase! Mos humbisni Festën e Përvitshme të Mandarinës në Xarrë, që organizohet këtë fundjavë, nën kujdesin dhe mbështetjen e USAID dhe AAC-Lushnja, bashkë me Bashkinë Konispol. Të gjithë mund t&...

nga AgroWeb më 11 nëntor 2016

Fama e Mandarinave Unike të Xarrës kapërcen kufijtë

Të bësh furca përfituese apo qoka çantë-mbushëse në Shqipëri, gradualisht merr trajtën e trendy-t në ditët e sotme. Jemi bërë aq skeptikë, saqë nëse dikush shkruan fjalë të mira për dikë, prapa-thashethemet do të jenë se ka marrë një goxha pjesë. Pavarësisht kë...