nga AgroWeb më 19 qershor 2017

Kombinimet ideale të mashurkave të verdha

Me rritjen e temperaturave, mashurkat e verdha nisin të mbipopullojnë tezgat e fshatarëve. Ato janë një ushqim fantastik dhe i pasur në vlera ushqimore. Një racion me mashurka të verdha përmban 31 kalori dhe një sërë ushqyesish të dobishëm për shëndetin. Karbohidrate dhe proteina Pjesa më e madhe e kalorive t&...

nga AgroWeb më 10 mars 2017

Ushqimet e pasura me minerale dhe ku t’i gjeni ato!

Kur vjen puna tek mineralet, gjithnjë ka paqartësi mbi sasinë e nevojshme dhe ushqimet e pasura me to. AgroWeb.org do t’ju ndihmojë më informacionet bazë që duhet të dini për mineralet. Kalciumi Ushqimet ku mund ta gjeni: qumështi, alternativat e tjera të pasuruara si qumështi i sojës, kosi, djathi i fortë, drithë...

nga AgroWeb më 15 prill 2017

I kuq dhe plot vlera - Vetitë e këtij orizi të veÇantë

Orizi i kuq është oriz i parafinuar dhe me vlera shumë herë më të mëdha ushqyese në krahasim me orizin e bardhë apo të rafinuar. Koha e gatimit të këtij orizi është më e gjatë në krahasim me të bardhin. Shija e orizit të kuq ka nuanca arrore dhe një aromë më të thellë. Orizin e ...