nga AgroWeb më 17 korrik 2017

Buka e Tërshërës Plot Vlera e të Mira

Buka e tërshërës është një mrekulli në shije dhe në vlera. Tërshëra konsiderohet si një prej drithrave më të shëndetshëm. Kur konsumoni bukë të gatuar me miell tërshëre, do të përfitoni të gjitha të mirat që vijnë prej këtij drithi. Ajo përmban një sasi t&...

nga AgroWeb më 23 mars 2017

Krundet - Më të Pasurat me Vlera Mes Drithërave

Një shprehje e lashtë popullore thotë “kur nuk ke miell, ha krundet”, por në kohët moderne rezulton që ashtu si edhe në rastin e hirrës që është më e mirë se kosi, më mirë të hash krunde se sa miell për shkak të vlerave që ato sjellin. Çfarë janë krundet? Krundet janë...

nga AgroWeb më 6 prill 2017

Mielli i Bajameve, Fuqia Pa Gluten

Mielli i bajameve përbëhet vetëm nga bajamet pa lëkurë dhe është një munduesi e shkëlqyer për pjekje dhe gatim. Ky miell është pa gluten, përmban pak karbohidrate, shumë fibra dhe proteina. Mielli i bajameve është i pasur me vitamina, minerale, hekur, riboflavin, magnez, kalium, kalcium dhe vitaminë E. Në ...

nga AgroWeb më 11 gusht 2015

Të vërtetat e hidhura të bukës sonë të përditshme

“Bukën tonë të përditshme falna sot”. Mizerja, mjerimi dhe vuajtja, nuk do ishin ngjizur kaq mirë nga Migjeni nëse novelën e drejtuar si një lutje ndaj Zotit nuk do ta brumoste me simbolin e traditës shqiptare: bukën. “Në rasë se ndonjë ditë, ashtu kot, të mungon dhe buka, ti merre për lojë, p&...