nga AgroWeb më 2 shtator 2017

Mbjellja e Rukolës Në Kushtet e Shtëpisë

Rukola është mbretëresha e barishteve të përdorura nga amvisat shqiptare, jo vetëm në shije por edhe në vlera. Si çdo barishte tjetër edhe rukola mund të rritet mirë dhe shëndetshëm në kushtet e shtëpisë. Në këtë artikull, AgroWeb.org do t’ju japë informacione të dobishme për...

nga AgroWeb më 5 shtator 2017

Rukola dhe Vlerat Befasuese për Shëndetin

Rukola i përket familjes botanike Cruciferae që përfshin brokolin, lakrën, kalen apo lulelakrën të cilat janë të mbushura me aq shumë vitamina, minerale dhe ushqyes, saqë janë ndër të paktat që mbështesin njëkohësisht të gjitha sistemet e organizmit. Rukola është një barishte me dhunti të...

nga AgroWeb më 11 gusht 2017

Vetitë çudibërëse të lëngut të rukolës dhe brokolit

Lëngjet natyrale janë të mrekullueshme sa mund të lehtësojnë edhe sëmundjen më të keqe. Shkencëtarët kanë arritur të zbulojnë se si njerëzit mund të neutralizojnë sëmundjet duke përdorur produkte krejtësisht natyrale.  Lëngjet unike natyrale me përbërje frutash, perimesh dhe ...

nga AgroWeb më 8 gusht 2017

Produktet e Natyrës Që Sjellin Ritëm Dinamik

Efekti anësor i kafeve të tepërta dhe i kafeinës në veçanti është zhveshja e organizmit tuaj nga lëndët ushqyese shumë të çmuara. Kjo sjell dehidratimin e trupit dhe varësi nga kafeina, e cila të merr dhe të jep energji sipas cikleve të saj. Kafeja ka të mirat e saj, por ka edhe ulje - ngritje që ...

nga AgroWeb më 17 korrik 2017

Rukola - E gjelbra me vlera medikamentesh

Rukola është e pasur me vlera ushqimore dhe antioksidantë. Ajo është një burim i pasur me vitaminë A, fibër, vitaminë C, vitaminë K, folat, hekur, kalcium, fosfor, magnez, mangan dhe kalium. Në lashtësi, rukola përdorej për përgatitjen e një ‘ilaçi dashurie’ së bashku me barishte të tjera ...