nga AgroWeb më 18 korrik 2017

Evropa Vijon Ndalimin e Rreptë të Produkteve Serbe

Vendet e Bashkimit Europian po refuzojnë masivisht eksportet serbe të fruta-perimeve dhe jo vetëm. Nga analizat laboratorike të shumë shteteve të BE rezulton se prodhimet serbe kanë prezencë me nivel tejet të lartë pesticideve, si edhe paraqesin baktere, viruse helmuese. Sipas këtyre analizave laboratorike të konsultuara nga AgroWeb.org, ...

nga AgroWeb më 10 maj 2017

Sllovakia Shkatërron Mollët Serbe me Pesticide

Autoritetet zyrtare të Sllovakisë kanë njoftuar publikisht të gjitha vendet e Bashkimit Europian që pas analizave të hollësishme, se një sasi e madhe mollësh me origjinë nga Serbia rezultojne me prani të lartë pesticidesh shumë të rrezikshme. Në datën 4 Maj 2017, zyrtarët sllovake të kontrollit doganor kan&...

nga AgroWeb më 10 mars 2017

Frutat me Norovirus nga Serbia alarmojnë Evropën

Eksportet ushqimore të Serbisë po shkaktojnë kaos në vendet anëtare të Bashkimit Evropian. AgroWeb.org njofton se autoritetet franceze të kontrollit të cilësisë së ushqimit kanë tërhequr nga tregu sasi të konsiderueshme frutash pylli të ngrira me origjinë nga Serbia. Gjendja e alarmit në lidhje me produktet ...

nga AgroWeb më 24 maj 2017

Kush i mban Shqiptarët me Grurë për Bukë

Nga cili vend i rajonit marrim më shumë produkte të grurit dhe misrit për prodhimin e bukës? Në këtë pikë, partneri ynë kryesor është Serbia me një vlerë prej rreth 35 milion Euro. Madje, pikërisht Serbia rezulton eksportuesi më i madh tregëtar edhe në Kosovë sipas të dhënave më t&...