nga AgroWeb më 15 gusht 2017

Sinjalet e trupit kur e teproni me sheqerin

Sheqeri është i shijshëm, por nëse e konsumoni në sasi të mëdha, jeni duke dëmtuar rëndë shëndetin tuaj. Ndoshta, pasi të lexoni këtë artikull nuk do ta shihni sheqerin me të njëjtin sy si më parë. Trupi i njeriut nuk resht së dërguari alarme dhe thirrje për ndihmë, sidomos kur bëhet...

nga AgroWeb më 17 korrik 2017

Bresa, Vlerat Unike të Lakrës Rradhiqe të Kuqe

Në Shqipëri e njohim si Bresa dhe në rajone të ndryshme të vendit njihet edhe si çikore e kuqe, kore, rëkore, parkalidhe, radhiqe e kuqe, një perime që i përket familjes botanike të Asteraceae me emërtimin botanik Cichorium intybus. Ka një shije karakteristike pikante dhe të hidhur, e cila zbutet pas gatimit. Rradhiqja e kuqe ...