nga AgroWeb më 9 nëntor 2016

7 manipulimet e rrezikshme të ëmbëlsuesve artificialë

Ëmbëlsira apo kalori? Dilema e një jete të tërë për ata që janë të kujdesshëm me peshën, por edhe për shëndetin e mirë. Zgjidhjen shpesh e shohim tek ëmbëlsuesit artificialë të cilët supozohet të na japin të gjithë vlerat e sheqerit, pa dëmet anësore. Ëmbëlsuesit...

nga AgroWeb më 5 tetor 2016

Të vërtetat tronditëse të karameleve xhelatinoze

Është e pamundur të mos kesh provuar dhe shijuar karamelet me xhelatinë të formave më të ndryshme që, siç thotë populli “ta bëjnë me sy”, veçanërisht fëmijëve. I gjejmë në formën e arushit, pjeshkës, krimbit, plot me ngjyra të ndezura tepër të bukura. Nëse kë...

nga AgroWeb më 7 shtator 2016

Orizi plastik, rreziku më i fundit që vjen nga Kina

Kina është një nga vendet më të mëdha në botë, popullësia në rritje e së cilit është transformuar në një problem të mirëfilltë ekonomik. Burimet ushqimore të këtij vendi janë të pamjaftueshme për të ofruar siguri për popullatën dhe kjo është arsyeja kryesore p...

nga AgroWeb më 7 prill 2017

Siguria e Produkteve Shqiptare - Mitet dhe të Vërtetat

Të bësh Pazar në Shqipëri nuk është edhe aq e lehtë dhe e sigurtë. Jo për nga mundësia, por për nga garancia e asaj që arrin të blesh. Kur bëhet fjalë për produkte, të cilat i konsumojnë njerëzit, mirë është që gjërat të thuhen troç.  Së pari, siguria ...

nga AgroWeb më 22 shtator 2015

Global GAP - Zgjidhje për sigurinë ushqimore dhe eksportet

Shqiptarët shpesh kanë shqetësime të ndryshme nga pjesa tjetër e botës. Por ekziston një shqetësim i përbashkët që lidhet me mirëqenien, të cilin ne e ndajmë me të gjithë qytetarët e këtij planeti: Siguria ushqimore. Popullsia në rritje dhe ndryshimet klimatike janë dy nga faktorët më ...

nga AgroWeb më 21 gusht 2015

Hapni sytë mirë tek shenjat e shisheve plastike

Shqetësimet mbi mjedisin dhe strategjitë për menaxhimin efikas të mbetjeve janë tema komplekse për t’u trajtuar. Në fakt, konsumatorët e thjeshtë, si ju dhe unë, padyshim që nuk kujdesimi për këtë ccështje aq sa duhet. Megjithatë, nuk dua t’ju jap leksione mbi çështje të qendrueshmëris...