nga AgroWeb më 22 gusht 2017

Alarm i KLSH - Në Shqipëri Nuk Garantohet Siguria Ushqimore

Shëndeti i konsumatorëve shqiptarë është i rrezikuar seriozisht për shkak të mungesës së garancisë së sigurisë ushqimore në vend. Kontrolli i Lartë i Shtetit ka konstatuar zyrtarisht se Autoriteti Kombëtar i Ushqimit nuk arrin të garantojë sigurinë ushqimore në vend. Sipas KLSH, nga ky auditim, u ...

nga AgroWeb më 21 korrik 2017

Siguria ushqimore si prioritet - Sa është e mundur?

Të gjendur përpara informacioneve të shumëllojhsme, produkteve të shumëllojshme, mallrave të importuara pa cilësi, konsumatorët shqiptarë kanë si kryefjalë të përditshme sigurinë apo më saktë, pasigurinë ushqimore. Në artikujt e vazhdueshëm të AgroWeb.org ka trajtuar gjerësisht ç&...

nga AgroWeb më 17 korrik 2017

Ushqim Cilësor për Fëmijët në Tregun Shqiptar

Kur vjen puna tek fëmijët, dëshira për t’i ushqyer ata sa më shëndetshëm na drejton gjithmonë tek produktet e markave më të mira. Po sa të kujdesshëm jemi ne në përzgjedhjen e tyre? Sa të sigurta janë ushqimet që blejmë për fëmijët tanë? A janë produkte të certifikuara? A ...

nga AgroWeb më 26 maj 2017

Lexoni Etiketat - Informohuni Mbi Ëfarë Konsumoni

Ndryshimi i stilit tradicional të të ushqyerit në Shqipëri dhe përdorimi i ushqimeve të shpejta, po bëhen gjithnjë e më të dukshme. Ky ushqim i shpejtë mund të jetë edhe i shijshëm, por aspak i shëndetshëm. Sipas të dhënave të AgroWeb.org, studimet më të fundit kanë treguar që ...

nga AgroWeb më 8 mars 2017

Shqipëria me Kodeks Ushqimor Kombëtar për Sigurinë Ushqimore

Ka ardhur koha për krijimin e një dokumenti integral, për sa i përket cilësisë dhe sigurisë ushqimore të produkteve shqiptare. Domosdoshmërinë e një kodeksi ushqimor e shprehu Ministri i Bujqësisë, Edmond Panariti, i pranishëm në mbledhjen e Bordit të Autoritetit Kombëtar të Ushqimit. Për Ministrin ...

nga AgroWeb më 31 janar 2017

Laboratorët e kontrollit ushqimor - Jetikë për konsumatorët

Monitorimi i kujdesshëm i shëndetit të fermës, përfshirë githçka që ekziston në të, nëse për fermerët është shumë e rëndësishme, për konsumatorët është jetike. Shpesh, në Shqipëri, për shkak të mungesës së laboratorëve përkatëse industria e ...

nga AgroWeb më 12 prill 2016

Siguria ushqimore – Shqiptarët të ngrenë zërin

Të paktën 5 telefonata dhe 3 email-e në ditë mbërrijnë nga qytetarët shqiptarë që njoftojnë për probleme me sigurinë ushqimore, në numrin që Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ka vënë në dispozicion. Është një numër i gjelbër, thënë ndryshe falas 08007575, por mesa duket jo shum...

nga AgroWeb më 26 gusht 2015

Insektet si shpëtim për 9 miliardë banorët e Tokës

 Ndërsa insektet mund të jenë të neveritshëm, krijesa të shpifura për sytë e shumë njerëzve, një libër i fundit i publikuar nga Organizata Botërore e Ushqimit thotë se brumbujt, grerëzat dhe vemjet mund të ndihmojnë në rregullimin e pasigurisë globale të ushqimit Libri “Insektet e ngr&...

nga AgroWeb më 4 gusht 2015

Reforma në sigurinë ushqimore, nga retorika në aksion

Bujqësia është shtylla kurrizore e ekonomisë shqiptare, de facto dhe de jure. Statistikisht ajo përbën vetëm 20% të GDP, por ama ka të punësuar rreth gjysmën e popullsisë. Për t’i dhënë bujqësisë atë çka i takon me të drejtë bujqësisë, si një nga kolonat më të...