nga AgroWeb më 3 shtator 2017

Luftoni Ankthin me Vajin e Petaleve të Trëndafilit

Trëndafilat janë më shumë se një lule e bukur. Petalet e bukura të këtyre luleve mund të përdoren për të përgatitur vajin esencial të trëndafilit. Ky vaj ofron një sërë vlerash të rëndësishme për shëndetin. Shkencëtarët kanë analizuar efektet e masazhit me vaj trë...

nga AgroWeb më 18 shtator 2017

Ekstra i Virgjër për të huajt, shqiptarët ngopen me ullinj tavoline

Shqipëria është një vend me potenciale të mëdha për kultivimin e ullirit, për vetë kushtet klimatiko – tokësore shumë të përshtatshme. Sipas kërkimeve të AgroWeb.org, pavarësisht rritjes së investimeve si në shtimin e sipërfaqeve të mbjella dhe në industrinë përpunuese, ritmet e...

nga AgroWeb më 24 shkurt 2017

Shija Surprizë e Limonave në Zgarë

Tiganisja e lehtë ose zgara është një proçes që e shumëfishon shijen e perimeve të preferuara dhe largon lëngjet e tepërta. Konsumimi i produkteve të zgarës e bën shijen e tyre të parezistueshme. Kush i ka provuar limonat shqiptarë të zgarës e di, që këto agrume janë të ëmbël ...

nga AgroWeb më 5 maj 2017

Si të Gjeni Vajin Cilësor të Ullirit në Shqipëri

Vjeshta është koha e vjeljes së ullirit dhe e përpunimit të vajit të mrekullueshëm të florinjtë që del prej kokrrave të gjelbra. Të gjendur mes dhjetra alternativash dhe markash në markete, shqiptarët që duan një vaj cilësor, ose zgjedhin më të shtrenjtin ose më së shumti e blejnë direkt ...