nga AgroWeb më 27 prill 2017

Efektet Speciale të Ëajit të LuleRradhiqes

Luleradhiqja përmban më shumë karoten se karota dhe është një burim i madh i vitaminave dhe mineraleve të ndryshme. Pjesët e gjelbra të luleradhiqes mund të përdoren në sallata, ndërsa vetë lulja thahet dhe përdoret për përgatitjen e çajit. Vitamina C është një antioksidant i fuqish&...

nga AgroWeb më 24 maj 2017

Funksionet e Forta Shëndetësore të Lëngut të Luleve të Shegës

Çaji i shegës përdoret me shumë sukses në trajtimin e problemeve të stomakut, të sistemit tretës dhe të zorrëve. Ai është freskues dhe mënjanon toksinat dhe helmet e tjera që penetrojnë në organizmin njerëzor. Lulet e shegës përmbajnë taninë dhe rekomandohen në dhimbjet e barkut, në...

nga AgroWeb më 4 gusht 2017

Artemisia - Bima e Perëndeshës së Hënës

Bima e Artemisias gjendet në jo shumë vende të botës, por haset në gjendje të egër fatmirësisht në Shqipëri. Ajo ka gjetur përdorim të gjerë në mjekësinë tradicionale, ndërkohë që çajrat e përgatitur nga gjethet e thara të kësaj bime janë përdorur për trajtimin e ...

nga AgroWeb më 7 korrik 2017

Çaji Magjik i Pishave për Mendje të Mprehtë

Pishat e hijshme të vendit tonë nuk janë vetëm për zbukurim. Në 200 gramë gjethe halore të tyre gjejmë 136 mg vitaminë C. Ato përmbajnë edhe vitaminë A, B1, B2, B3, kalcium, hekur, fosfor, kalium dhe sodium. Nëse këto ushqyes nuk mjaftojnë, atëherë duhet të dini që këto hala të mprehta ...