nga AgroWeb më 2 Maj, 2017

BERZH, mbështetje për SME-të me konsulencë, për të nxitur eksportin

Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim në bashkëpunim me Rrjetin e Konsulentëve Shqiptarë (ACN) organizuan një forum biznesi për sipërmarësit në Shqipëri me temën “Si të mbështesim ndërkombëtarizimin e Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme“. Me fonde nga Bashkimi Evropian, BERZH po implementon programin Këshillimor për Bizneset e Vogla në Shqipëri duke ndihmuar ndërmarrjet e […]

nga AgroWeb më 26 Prill, 2017

Dyfishohet eksporti i fruta-perimeve, 3-fishohet ai i vezëve

Bujqësia shqiptare po dominon treguesit ekonomik me shirfat pozitive jo vetëm të prodhimit por edhe të eksporteve bujqesore Made in Albania. Burime nga dikasteri i Bujqesise bëjnë të ditur se, ecuria pozitive në sektorin rural, është një dinamikë intensive dhe treguesi domethënës i kësaj dinamike, është rritja e eksporteve. Gjatë muajve të parë të këtij […]

nga AgroWeb më 25 Prill, 2017

Kreditë e Këqia, sistemi bankar në Shqipëri fshin 40 miliardë lekë

Vitin e kaluar sistemi bankar shqiptar fshiu 12.6 miliardë lekë kredi të humbura. Sipas të dhënave nga Banka e Shqipërisë, nxjerrja jashtë bilancit e kredive të klasifikuara si të humbura prej më shumë se tre vitesh vijoi në përmasa të konsiderueshme edhe vitin e kaluar, duke qenë një faktor i rëndësishëm në uljen e raportit […]

nga AgroWeb më 25 Prill, 2017

TVSH për turizmin – Nxit investimet dhe punësimin

Komisioni Parlametnar i Ekonomisë dhe Financave miratoi të hënën uljen e TVSH-së në njësitë akomoduese në sektorin e turizmit nga 20 % që është aktualisht në 6 %, i cili vitet e fundit është kthyer një nga mbështetësit kryesor të ekonomisë dhe nxitës i punësimit. Në 2016 të ardhurat nga turizmi në vendin tonë arritën […]

nga AgroWeb më 25 Prill, 2017

Ecuria pozitive e ekonomisë botërore impakt edhe në Shqipëri

Ecuria pozitive e ekonomisë botërore pritet të vazhdojë në periudhën 2017- 2018, e mbështetur nga vijimi i rritjes graduale ekonomike në vendet e zhvilluara dhe forcimi i kontributit pozitiv nga ekonomitë e vendeve në zhvillim. Banka e Shqipërisë, në raportin e publikuar së fundi citon se, në Eurozonë, efekti pozitiv i politikës monetare lehtësuese mbi […]

nga AgroWeb më 25 Prill, 2017

Konstituohet Komisioni për Vlerësimin e Masave për Importet

Në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes u zhvillua të hënën takimi i parë i Komisionit për Vlerësimin e Masave për Importet. Ky komision, në bazë të vendimit të Këshillit të Ministrave drejtohet nga ministrja Milva Ekonomi dhe në përbërje të tij janë përfaqësues nga ministria e Bujqësisë, ministria e Jashtme, Unioni i […]