nga AgroWeb më 9 Maj, 2017

Mbërrijnë në Shqipëri Gjigandët Evropianë të Supermarketeve – Treg për Produkte Cilësore

Është një ligj në bazë të çdo suksesi biznesi. Quhet ligji i kërkesë-ofertës. Të bën miliarder, ose të le duarbosh. E gjithë bota e biznesit rrotullohet në këtë bosht. Por shpesh, tregëtarët shqiptarë vuajnë nga oferta e lartë kundrejt një kërkese të ulët, pra thënë thjesht, prodhim i tepërt dhe treg i vogël. Tregëtarët detyrohen […]

nga AgroWeb më 9 Maj, 2017

Sllovakia Shkatërron Mollët Serbe me Pesticide

Autoritetet zyrtare të Sllovakisë kanë njoftuar publikisht të gjitha vendet e Bashkimit Europian që pas analizave të hollësishme, se një sasi e madhe mollësh me origjinë nga Serbia rezultojne me prani të lartë pesticidesh shumë të rrezikshme. Në datën 4 Maj 2017, zyrtarët sllovake të kontrollit doganor kanë bllokuar ngarkesat e mollëve nga Serbia pasi […]

nga AgroWeb më 9 Maj, 2017

Zvicra Alarmohet nga Mielli i Misrit nga Kosova

Importet e ushqimeve me aflatoksinë po shkaktojnë kaos në vendet e Evropiane. Lista e ushqimeve të prekura nga kjo substancë toksike që arrijnë të futen në këto vende është e shumëllojshme. Shumica prej këtyre ushqimeve të rrezikshme vijnë jashtë vendeve të Bashkimit Evropian, së fundmi fatkeqësisht edhe nga Kosova. Sipas të dhënave të AgroWeb.org, në […]

nga AgroWeb më 9 Maj, 2017

Perimet në Ballkon – Eksperienca Interesante e Dy Gazetareve

Perimet në ballkon kanë qenë shpesh pjesë e artikujve dhe këshillave të AgroWeb.org. Ermelinda Hoxhaj dhe Ola Mitre janë dy gazetare dhe dy nëna të reja, të cilat kanë vendosur që në ballkonet e tyre të mbjellin perime dhe luleshtrydhe. “Nxitje ka qenë AgroWeb. Lexuam shumë artikuj mbi rritjen e zarzavateve në ballkon dhe thamë: […]

nga AgroWeb më 5 Maj, 2017

Panairi i Vajit të Ullirit Shqiptar | 10 Maj 2017

Ditën e mërkurë, në 10 Maj 2017, USAID, Bashkia Tiranë, Shoqata Shqiptare e Vajit të Ullirit dhe AAC-Lushnja, do të organizojnë Ditën Kombëtare të Vajit të Ullirit, në sheshin kreativ tek Pazari i Ri, në Tiranë. Gjatë kësaj dite do të organizohen aktivitete të shumta me qëllim promovimin e vajit të ullirit të prodhuar në […]

nga AgroWeb më 4 Maj, 2017

Shurupi i Rrallë i Kumbullave Shahine

Kumbullat shahine i kanë bërë shoqëri njerëzimit prej shumë kohësh. Të dhënat shkencore konfirmojnë se këto kumbulla janë përdorur në mjekësinë popullore të qytetërimeve të ndryshme. Muaji maj është ideal për të shijuar kumbullat shahine në çdo cep të Shqipërisë dhe gjenden me çmime mjaft të lira. Duke qenë se në këtë periudhë këto kumbulla […]