nga AgroWeb më 25 Prill, 2017

Misteret e Mantelit të Zonjës

A keni dëgjuar për Mantelin e Zonjës? Është një bimë shumëvjeçare që i përket familjes botanike Alchemilla. Kjo familje e ka marrë emrin pas bestytnive se bulëzat e ujit që formojnë gjethet e Mantelit të Zonjës mund të transformonin metalet bazë në flori. Alkimistët besojnë se këto bulëza kanë fuqi magjike dhe misterioze që përtej […]

nga AgroWeb më 25 Prill, 2017

Qumështi Sot – Natyral Apo Me Qumësht Pluhur?

Sa të sigurtë janë konsumatorët shqiptarë për cilësinë e qumështit që përdorin? Nga një vëzhgim në tregun e brendshëm dallon me dhjetëra marka prodhimi, nga shqiptaret tek boshnjaket, nga serbet tek maqedonaset, nga italianet tek bullgaret. Ndërkohë specialistët e cilësisë së qumështit tregojnë se është e pamundur që gjatë gjithë vitit origjina e qumështit të […]

nga AgroWeb më 25 Prill, 2017

Italia, partneri kryesor tregtar i Shqipërisë në 5 vitet e fundit

Gjatë periudhës 2012-2016 eksportet me vendet e Bashkimit Europian kanë zënë mesatarisht 76,6 % të eksporteve gjithsej. Ndërkohë, sipas raportit të Institutit të Statistikave, (INSTAT) për periudhën 2012-2016, eksportet me vendet e CEFTA-s (Maqedonia, Mali i Zi, Bosnjë-Hercegovina, Serbia, Kosova dhe Moldavia) zënë 12,4 % të eksporteve. Partneri tregtar kryesor në eksporte me Shqipërinë, ka […]

nga AgroWeb më 25 Prill, 2017

BSH: Përmirësohet aktiviteti i shoqërive të kursim kreditit

Ecuria e aktivitetit të shoqërive të kursim kreditit (SHKK), ka qenë më e mirë gjatë periudhës, por në krahasim me një vit më parë ajo është tkurrur, bën të ditur Banka e Shqipërisë. Ky rezultat reflekton procesin e ristrukturimit të veprimtarisë së këtyre institucioneve, në vijim të kërkesave të ligjit të ri që rregullonte veprimtarinë […]

nga AgroWeb më 25 Prill, 2017

Konstituohet Komisioni për Vlerësimin e Masave për Importet

Në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik, Turizmit, Tregtisë dhe Sipërmarrjes u zhvillua të hënën takimi i parë i Komisionit për Vlerësimin e Masave për Importet. Ky komision, në bazë të vendimit të Këshillit të Ministrave drejtohet nga ministrja Milva Ekonomi dhe në përbërje të tij janë përfaqësues nga ministria e Bujqësisë, ministria e Jashtme, Unioni i […]

nga AgroWeb më 25 Prill, 2017

Ecuria pozitive e ekonomisë botërore impakt edhe në Shqipëri

Ecuria pozitive e ekonomisë botërore pritet të vazhdojë në periudhën 2017- 2018, e mbështetur nga vijimi i rritjes graduale ekonomike në vendet e zhvilluara dhe forcimi i kontributit pozitiv nga ekonomitë e vendeve në zhvillim. Banka e Shqipërisë, në raportin e publikuar së fundi citon se, në Eurozonë, efekti pozitiv i politikës monetare lehtësuese mbi […]