nga AgroWeb më 15 Shkurt, 2018

Prova e Sheqerit – Si Të Shpëtoni Shëndetin Brenda Dy Javëve

Pijet e gazuara ose ato me bazë frutash të përpunuara janë një burim i jashtëzakonshëm sheqeri. Ky i fundit e pajis organizmin me kalori, por nuk ka ushqyes të nevojshëm. Ekspertët rekomandojnë që të kufizoni dozën e sheqerit në më pak se 10% të kalorive në ditë. Pra nëse ju ushqeheni me 2000 kalori, sheqeri […]

nga AgroWeb më 1 Dhjetor, 2017

Cili Duhet? Të Vërtetat e Sheqerit të Errët dhe të Bardhë

Paraqitja e këndshme, shija  dhe mineralet janë avantazhet e sheqerit kaf, e megjithatë nuk bëjnë ndonjë ndryshim thelbësor. Është koha të zbehni entuziazmin. Për fat të keq, sheqeri kaf, i përpunuar ose jo nuk është më i shëndetshëm se sheqeri i bardhë. Të mirat e sheqerit kaf janë më të thjeshta dhe më të pakëta […]

nga AgroWeb më 11 Nëntor, 2017

Të Bardhat Që Na Vrasin Çdo Ditë

Shumë nga problemet shëndetësore në fakt me të cilat përballen shqiptarët janë të lidhura ngushtësisht me të keq ushqyerit. Keni dëgjuar ndonjëherë për pluhurat e bardhë që ju vrasin? Po flasim për sheqerin dhe kripën, dy përbërësit ushqimorë që mund të jenë si një minë me sahat për shëndetin tonë. Të dy shkaktojnë varësi pasi […]