nga AgroWeb më 22 Shkurt, 2018

Domatet Turshi – Nga Tradita e Zahireve Shqiptare

Domatet turshi janë pjesë e çmuar e kuzhinës tradicionale të Shqipërisë. Përgatitja e tyre kërkon kohë, zemër dhe përkushtim nga amvistat shqiptare. Ato njihen zakonisht si “zahire” dhe zakonisht përgatiten gjatë verës për t’u bërë gati dhe konsumuar në dimër. Të bërit turshi nëpërmjet fermentimit me shëllirë ose uthull është një teknikë e mirë e […]

nga AgroWeb më 31 Janar, 2018

Domate Turshi Të Mbushura Me Gjizë Nga Sofra Shqiptare

Domatet turshi janë fantastike në shoqërimin e gatimeve të ndryshme tradicionale dhe jo vetëm. Ato i shtojnë shije dhe lezet tryezës ashtu si dhe dhe çdo gatimi të shërbyer në vaktet e drekës apo darkës. AgroWeb.org sjell një mënyrë krejt të veçantë të kombinimit të tyre me gjizë, një shije e përkryer që shoqërohet mjaft […]