nga AgroWeb më 4 Dhjetor, 2017

Enë Kuzhine nga Kina – Lëshojnë Metale të Rënda në Ushqim 10 Herë Më Shumë se Norma

Nuk ka rëndësi vetëm çfarë hamë. Por edhe ku i gatuajmë dhe si i konsumojmë! Metalet e rënda që lëshohen në ushqim nga enët e kuzhinës me cilësi të dobët sjellin probleme serioze për shëndetin e konsumatorëve. Vetëm pak ditë më parë më 29 Nëntor 2017, autoritetet doganore dhe të kontrollit ushqimor në Italinë fqinje […]

nga AgroWeb më 13 Tetor, 2017

Laboratorët e kontrollit ushqimor – Jetikë për konsumatorët

Monitorimi i kujdesshëm i shëndetit të fermës, përfshirë githçka që ekziston në të, nëse për fermerët është shumë e rëndësishme, për konsumatorët është jetike. Shpesh, në Shqipëri, për shkak të mungesës së laboratorëve përkatëse industria e bujqësisë vuan pasojat e virozave apo sëmundjeve të ndryshme, që jo në pak raste diagnostikohen shumë vonë. Vuan edhe […]