nga AgroWeb më 26 Tetor, 2018

Mustaqet e Misrit Shqiptar – Më të Kërkuarat nga Italia dhe Gjermania

Qytetërime të ndryshme i kanë përdorur mustaqet e misrit që në lashtësi, sepse kanë besuar fort se këto fije të holla, në dukje të rëndomta, kanë aftësi të mëdha shëruese. Edhe Shqipëria ka qenë pjesë e këtyre qytetërimeve me nuhatje të mirë ndaj produkteve të veçanta me vlera mjekësore dhe shëruese. Shqiptarët i kanë përdorur […]

nga AgroWeb më 3 Nëntor, 2017

Çaji i Mustaqeve të Misrit – Vlerat dhe Si Përdoret

Shqiptarët i kanë përdorur për shumë kohë mustaqet e misrit, për shkak të vlerave të shumta shëndetësore që ato kanë. Fijet e holla të mustaqeve të misrit janë të pasura me antioksidantë dhe ushqyes siç janë kaliumi, kalciumi, vitaminat B2, C dhe K. Mustaqet e misrit, sipas të dhënave të AgroWeb.org, përmbajnë proteina, karbohidrate, minerale, […]