nga AgroWeb më 28 Mars, 2018

Pse Jo Lugë Metali për Mjaltin – Mësoni të Vërtetat

Të gjitha këshillat e ekspertëve për konsumin e mjaltit.  Këtë ndoshta nuk e dinit, por ka ekspertë që besojnë se disa enzima mirëbërëse tek mjalti shkatërrohen nga kontakti me bakrin dhe hekurin. Madje këto metale mund të prodhojnë edhe disa kripëra toksike të dëmshme. Ndaj ata janë kundër përdorimit të lugëve metalike për mjaltin. Në […]

nga AgroWeb më 14 Nëntor, 2017

Mjalti në Rrezik nga Pesticidet, Europa i Ndalon – Po Shqipëria?

Mjalti është në rrezik si pasojë e pesticideve të bimëve që po helmojnë bletët. Europa do të ndalojë totalisht hyrjen në vendet e BE-së të pesticideve helmuese të bletëve. Një vendim i propozuar pritet të miratohet pas pak ditësh nga Komisioni Evropian. Ndërkohë Britania e Madhe ka mbështetur këtë vendim dhe ka vendosur menjëherë ndalimin […]